Нов тубдиспансер – срещу 400 000 евро

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:22 / 05.08.2009
1386
Специалисти изчислиха, че са необходими 400 000 евро за изграждането на нова сграда за варненския тубдиспансер. Така ще се осигури място и за новото отделение за пациенти с неспецифични белодробни болести, което ще осигури на здравното заведение възможността да се самоиздържа. Тази идея ще представи пред общинските съветници шефът на лечебницата д-р Петър Генов. Нуждата от изцяло нова сграда на сегашния терен ръководството на диспансера мотивира с безкрайните проблеми, които има в момента. „Постоянно ни спира електрозахранването заради аварии, причинени от съседните сгради, чиито собственици крадат ток. Необходими са и доста ремонти на старата сграда", коментира д-р Генов. Освен това проектът за нова лечебница ще ни доближи максимално до русенския диспансер, който е най-добрият в страната и където всички медицински услуги са събрани на едно място.

„Има няколко варианта за осигуряването на 400-те хиляди евро - общинска инвестиция, кредит на името на диспансера, проект по европейска оперативна програма или чужд инвеститор", коментира д-р Генов. Освен това към сметката за строежа трябва да се прибавят пари за медицинска апаратура. Най-скъпата инвестиция ще е дигиталният рентген, който по родните нормативи трябва да се осигури до края на 2010 г. в съответствие с изискванията за модернизиране на болниците.

Източник: в. "Народно дело"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
БСП - Обединена левица регистрира листата си за вота във Варна
Варна отпразнува тържествено 116-та годишнина от обявяването на Н...
Йордан Цонев повежда листата на "ДПС-Ново начало" във Варна
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен"
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен
Кметът на Варна: Предците са ни оставили голям урок - можем да ск...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).