Нов вирус покосява цяла Европа

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:36 / 28.12.2012
1149
Агенцията за здравна защита заяви, че са потвърдени случаите на повръщане при 83% повече от същия период през миналата година

Броят на хората, засегнати от избухване на новия вирус през зимата придружен с повръщане може да мине 1 милион души показват данните.

Броят на лабораторно потвърдените случаи на новия вирус е достигнал 3538 в Англия и Уелс от 3046 миналата седмица и с 83% увеличение в сравнение с 1934 случаи по това време миналата година, казаха от Агенцията за защита на здравето/НЗЗ/.

НЗЗ каза, че през двете седмици до 23 декември са открити 70 огнища на болни от вируса, в сравнение с 61 през предходните две седмици, с което общите огнища за сезона стигат до 538.

Броят на случаите се е увеличил по-рано от очакваното тази година, след като все още по необяснима тенденция, наблюдавана в цяла Европа и други части на света.

Джон Харис експерт, каза: "Броят на лабораторно потвърдените случаи се е увеличил отново, тъй като изглежда, че станахме свидетели на покачване на случаите, което обикновено започва през януари започва малко по-рано, отколкото ние обикновено очакваме.

За предотвратяване на разпространението на болестта, е важно хората , които мислят, че са зле да поддържат добра хигиена и да останат далеч от болници, училища и домове за възрастни хора.

Източник: Кросс


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...
Деца в нужда: Варненци организират акция за събиране на учебни по...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).