Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Нова екстра: SMS новини за жителите на "Аспарухово" и "Галата"
Автор: Екип Varna24.bg 08:34 / 13.02.2013Коментари (2)1575
© Varna24.bg
В район "Аспарухово" стартира система за оповестяване с SMS. Тя позволява разпространяването на кратки текстови съобщения - новини и актуална информация, засягаща жителите на "Аспарухово", "Галата" и прилежащите селищни образувания.

Вече са проведени необходимите тестове и можем да кажем, че системата работи безпроблемно, заяви кметът на района Йордан Николов, който е и инициатор на идеята. Реално SMS услугата заработи в началото на февруари, след регистрацията на първите желаещи да се включат в нея.

Услугата "SMS новини" е леснодостъпна. За да избегнем злоупотреби, ползването й ще е възможно само със съгласието на притежателя на мобилния номер. Това ще се заявява с еднократно изпращане на SMS със съдържание "novini" на номер 088 228 80 84, без значение към кой от основните мобилни оператори е SIM картата. Цената на еднократния SMS към посочения номер е съгласно тарифния план на абоната. Получаването на SMS новините е напълно безплатно, обяснява схемата Милен Колев, директор на Дирекция "Обща администрация" в район "Аспарухово".

Благодарение на новата система, освен през сайта http://www.asparuhovo.bg, всеки жител на града ще може само с едно телефонно съобщение да научава най-важното от дейността на районната администрация. От кметството обещават и изпращането на информация за промени в пътната обстановка, проблеми с ВиК и електрозахранването, както и за предстоящи важни събития на територията на района.
За отписване от системата трябва да се изпрати SMS на посочения по-горе номер с текст "ne".

Предвижда се на по-късен етап услугата да бъде допълнена и с известяване на електронната поща на потребителите, които желаят това, съобщиха от администрацията на район "Аспарухово".

Кметът Йордан Николов съветва гражданите да се регистрират за новата SMS услуга. Така ще могат своевременно да научават за важни общински решения и предстоящи събития, засягащи района. Това е сигурен начин, че съобщението ще стигне до хората, дори в момента да са на място, където няма интернет, радио или телевизия, коментира Йордан Николов.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 13.02.2013 г.
0
 
 
Най-често получавания SMS ще бъде: Днес в район Аспарухово/Галата вода няма да има от еди колко си до еди колко си часа (:::
Aнонимен
на 13.02.2013 г.
0
 
 
След като ремонтираха улиците,оправиха ВиК мрежата това остава най-важнотои необходимо, което могат да направят за района.Да очакваме ли следващата поредна ниша за целенасочено оползотворяване на общински средства например като ски шанца от Галата до плажа?
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Февруари 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Отношенията София-Скопие
Борба за влияние в Близкия Изток
Ремонти във Варна
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: