Новата детска градина "Бисерче“ отвори врати във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (12)
14:49 / 06.11.2014
4569
Кметът на Варна Иван Портних откри новия филиал "Бисерче" към ОДЗ № 4 "Чайка" след водосвет за здраве.

"Прекрасен е поводът, по който сме се събрали днес, защото нашите деца заслужават да трупат знания и да развиват таланти в модерна и удобна среда. "Бисерче" бе изградена за по-малко от 6 месеца. Само преди седмица открихме и новата детска градина "Жирафче", с което доказахме, че когато проектите са правилно стартирани, те могат да бъдат успешно и в срок реализирани", заяви при откриването Иван Портних.

Той допълни, че в момента активно се работи и по разширението на детска ясла "Иглика" в "Младост". "С усилията, които вложихме през последната година и няколко месеца за оптимизация, за обновяване и разширяване на базата, места в детските градини има достатъчно, дори остават свободни. Така проблемът с приема, който от години тормозеше младите семейства, вече е решен, и ангажиментът, който поех пред варненци - изпълнен", каза кметът.

Изграждането, оборудването и обзавеждането на "Бисерче" струва над 1,7 млн. лв., осигурени от общинския бюджет. Освен петте групи, обектът включва физкултурно-музикален салон, кухненски блок, нови площадки за игри.

Всичките 150 места в детската градина вече са заети, предстоят родителски срещи, които ще бъдат обявени от ръководството на забавачката.

На откриването присъстваха зам.-кметът Христо Иванов, Лилия Христова, директор на дирекция "Образование, младежки дейности и спорт", учители, родители, деца.

Виж коментарите (12)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).