Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Новата рибна борса готова до края на май
Автор: Екип Varna24.bg 15:57 / 22.04.2010Коментари (0)931
© Impact Press Group
До края на май т.г. трябва да отвори врати новата Рибна борса на Централния кооперативен пазар във Варна. Тя ще бъде изградена по всички евроизисквания, обеща прокуристът на общинското дружество "Пазари" Владимир Михалчев. Строежът изцяло е подчинен на изготвен архитектурен проект от специалисти със заложени европейски стандарти за пълната промяна на облика на борсата за риба в града. Според параметрите на площ от 258 кв. м ще бъдат разположени 15 индивидуални обекта за търговците. Магазините ще са на 2 реда, като в средата ще се обособи алея за преминаване от граждани. Всеки ще е разположен средно на 15 кв. м, обясни прокуристът. Външно магазините в тържището няма да се различават от останалите обекти за търговия на дружеството. Разликата е в самите помещения - панели тип сандвич, изолация, климатизация, индивидуални щори и тенти за всеки павилион. В момента "Пазари" води постоянни разговори със специалистите от Районната ветеринарномедицинска служба (РВМС) в града за отговаряне на стандартите. "Получаваме пълна подкрепа от инспекцията", каза Михалчев.

Всички маси в тържището ще бъдат от неръждавейка. Те ще са заустени локално към канализацията за избягване на неприятните миризми и спазване на необходимата хигиена. Индивидуално закритите обекти ще разполагат с бойлери за топла вода, което ще позволи лесното им поддържане. Те ще са с климатизация и вентилация.

В проекта е помислено и за осигуряването на удобства на наемателите на тържището. Ще разполагат с гардеробиерни, където да сменят облеклото си. "Стремим се строителството да се извърши в най-кратък срок. Затова прогнозираме евроборсата да бъде факт до края на май. Дал съм оптимален срок на фирма "Янос", която спечели конкурса с представени най-добри условия и цена", добави прокуристът.

Важен факт е, че модерното тържище ще е с рампи за инвалиди. На територията на борсата ще има мъжка и дамска тоалетна, както и отделна за хората в инвалидни колички. В проекта фигурират и общи помещения, които ще служат за разкашониране, ледогенератор и умивалня за измиване на съоръженията.

Преди месец Рибната борса в града бе съборена. Сагата около тържището започна в края на м.г. Още на 4 януари РВМС разпореди на "Пазари" ЕАД да преустанови дейността си заради несъответствие с ветеринарно-санитарните изисквания и липсата на удостоверение за регистрация по Закона за храните. Сред основните мотиви за запечатването бе липсата на тоалетна и ледогенератор. Ден след това ветеринарите глобиха търговците на риба, които останаха да продават на тържището. Оттогава борсата бе няколко пъти отваряна и затваряна. В спора се намеси дори прокуратурата. В подкрепа на функционирането на борсата бе пусната и подписка.

Източник: в. "Черно море"




Още по темата: общо новини по темата: 45
29.11.2010 »
27.11.2010 »
10.09.2010 »
10.09.2010 »
22.08.2010 »
21.08.2010 »
предишна страница [ 1/8 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Отбелязване на Деня на Независимостта
Парламентарни избори октомври 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Катастрофи в България
Световна черна хроника
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: