Нови цени на такситата няма да има

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:08 / 01.07.2009
964
Нови цени на таксиметровите услуги във Варна няма да има. Това заяви председателят на Съюза на таксиметровите превозвачи във Варна Иван Михайлов.

Вчера в местната преса се появи информация, че заради намаляване на цената на метана с 33% една от таксиметровите компании има намерение да свали тарифите с 30 стотинки, с което ще се съобразят и останалите централи.

След протестен митинг обаче намерението бе осуетено. Стотина жълти коли се събраха вчера следобед на паркинга пред болница „Света Марина", а недоволните шофьори протестираха срещу евентуално намаляване на цените на таксиметровите услуги.

Заиграването с тарифата е много опасно, предупреди Михайлов, който е и собственик на една от големите таксиметрови компании във Варна. Според него скъпите разходи по поддръжка на автомобилите не позволяват сваляне на цените.

50 на сто е спадът в оборота на таксиметровите компании заради кризата, посочи Иван Михайлов. Все по-често напоследък се случва таксиметрови шофьори да останат без колите си, взети на лизинг. Банките ги отнемат, тъй като таксиджиите не могат да си плащат лизинговите вноски, разкри председателят на варненските таксиметрови превозвачи.

Източник: Дарик


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Какво ще бъде времето във Варна днес
БСП - Обединена левица регистрира листата си за вота във Варна
Варна отпразнува тържествено 116-та годишнина от обявяването на Н...
Йордан Цонев повежда листата на "ДПС-Ново начало" във Варна
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен"
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).