Нови инициативи бележат 90-та годишнина на ИУ

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:26 / 11.04.2010
749
Ръководството на Икономически университет-Варна продължава с честванията на 90-та годишнина от основаването на унивесритета. Месец април е сред най-наситените с мероприятия.

В рамките на програмата по честванията, на 26.03.2010 г. се проведе олимпиада по програмиране. Приложението на информационните технологии е едно от жизненоважните направления в развитието на съвременната икономика, а обучението по информатика - приоритет за България. Икономически университет - Варна, чрез предлаганите 2 специалности, свързани с информационните технологии - "Информатика" и "Бизнес информационни системи", отговаря на актуалните тенденции за подготовка на специалисти в тази насока.
В олимпиадата по програмиране в Икономически университет - Варна се включиха 27 студента от специалностите "Информатика" и "Бизнес информационни системи". Студентите се състезаваха в рамките на 4 часа върху 6 задачи. Провеждането на вътрешната олимпиада в Икономически университет - Варна се явява и стъпка за излъчване на най-добрите студенти, които ще представляват България на световните финали и ще защитават добрите постижения и традиции на държавата ни в тази област.

Друга новина от най-старото търговско училище в България е, че са приключили записванията за юбилейната международна научна конференция на тема "Световната криза и икономическото развитие". Актуалността на темата е причина за огромния интерес, който тазгодишната общо университетска конференция предизвиква. Очаква се на 13 и 14 май да присъстват повече от 300 икономисти от 15 държави. Главните тематични направления ще са „Текущи икономически сътресения" и „Кризата в контекста на икономическото развитие".

Месец април е посветен също на преглед на студентското научно творчество, който ще бъде последван от конкурс за избор на мис и мистър "Икономически университет". През април ще станат известни и номинираните преподаватели от университета във връзка с присъждането на почетното звание "почетен професор" на ИУ-Варна .


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Ето къде във Варна утре няма да има ток
Синоптиците казаха какво ще бъде времето по морето утре
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).