Нови начини за лекуване на диабета ще обсъждат на симпозиум край Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
06:50 / 13.05.2011
788
От 13 до 15 май в курортен комплекс "Слънчев ден" до Варна ще се проведе Международен симпозиум на тема: "Нови подходи в лечението на Захарен диабет тип 2", организиран от Българска Диабетна Асоциация и Военномедицинска академия.

На форума ще присъстват световноизвестни лектори от Университета "Конкук", Сеул, Южна Корея, от Парма, Италия, водещи специалисти от страната - ендокринолози, невролози, хирурзи, гастроентеролози и др., както и представители на Парламента, Правителството и др.

Основната тема на форума е интердисциплинарният подход при лечението и грижата за диабетноболния пациент. В рамките на работната програма ще бъдат разгледани бъдещите възможности за лечението на диабета, затлъстяването и преддиабетните състояния; превенция на метаболитните нарушения; профилактика и лечение на микро- и макроваскуларните усложнения при захарен диабет; ролята на обучението на пациента в терапията на захарния диабет и др.

С настоящият симпозиум Българска Диабетна Асоциация се присъединява към инициативата на Международната Диабетна Федерация "Заедно срещу диабета". Синият кръг, символ на обединението на всички нации срещу заболяването диабет, ще присъства като лого и е израз на отговорността да подкрепяме всички усилия, да приемем важната социална роля на заболяването, да бъде поставен диабета на вниманието на обществото, да се осигурят средства за борба срещу разпространението му поради изключителното икономическо значение и причина за ранна смърт и увреждания при пациентите.

Официалното откриване на симпозиума ще се състои в комплекс Слънчев ден, на 14.05.2011 г., събота, от 08:30 часа в Конферентната зала на хотел "Палас".

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).