Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Нови трима скимъри от Варна с постоянен арест
Автор: Екип Varna24.bg 15:22 / 25.03.2010Коментари (0)536
© Varna24.bg
Варненският окръжен съд определи най-тежката процесуална мярка за принуда спрямо трима младежи от Варна, уличени за участие в престъпна група, изготвяла технически средства за придобиване на информация от банкови карти, за пренасянето й върху неистински платежни инструменти, с които са източвани десетки сметки на нищо неподозиращи граждани. Павлин Стамб. /27год./, Мариан Вес. /19год./ и Дарио Мар./20 год./ са разследвани за тежки престъпления, всяко едно от които се наказва с лишаване от свобода. Обвинението посочва, че групата е действала от декември миналата година до 23 март 2010, когато са задържани след полицейска акция. Операцията е била наблюдавана от ЕВРОПОЛ. В съдебната зала днес стана известно, че информацията, която младежите са теглили със специални видеокамери и скимиращи устройства от декември 2009 до 8 март тази година, е била използвана за източване на парични средства както у нас, така и в други държави. Разследващите установили, че всеки един от тях поне 5 пъти е монтирал и демонтирал скимиращи устройства на банкомат в магазин "Пикадили" в ж.к-с "Младост" във Варна. В последствие Мариан и Дарио са си служили с набраната информация и са теглили пари от чужди сметки. Затова те имат повдигнати и обвинения за използването на фалшивите банкови карти.

Пресслужбата на съда припомня, че при акцията по задържането им у Дарио бяха открити повече от 70 бели пластики, четец на карти, скимиращи устройства, видеозаписи Този младеж има повдигнато и 4-то обвинение за притежание на марихуана, открита при личния му обиск.

Днес Варненският окръжен съд обсъди събраните макар и в началния етап на разследването гласни свидетелства, материали и веществени доказателства. Сред тях са компютърна конфигурация, скимиращи устройства, заготовки за тях, електронни компоненти, бели пластики, магнитни ленти, голям брой СИМ карти, 9 мобилни телефони, съоръжение с видеокамера за записване на информацията от клавиатурата на банкомата и др. Преценени в съвкупност всички материали по безспорен начин обосновават съпричастността на всеки един от тримата към престъпленията, за които се разследват. Младежите са съдействали на разследващите, но въпреки самопризнанията и чистото съдебна минало ще бъдат задържани в ареста. Справка от Районна прокуратура Варна днес установи, че Дарио Мар. и абитуриентът Мариан са привлечени като обвиняеми и по друго досъдебно производство, където се разследват за кражби. Съдът констатира, че последните им престъпни деяния са дръзки, упорити и с подчертана престъпна умисъл за ограбване на граждани и лично облагодетелстване. Този извод мотивира съда и за заключението, че ако са с по-лека мярка за неотклонение всеки един от тях може да се укрие от разследващите или да извърши други престъпления.

Днешните определения на ВОС Павлин, Мариан и Дарио може да обжалват пред Варненския апелативен съд на 30 март от 11,00 часа.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
Световна черна хроника
Отбелязване на Деня на Независимостта
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Природни стихии
Борба за влияние в Близкия Изток
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: