Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Нови юристи ще преминат професионалния си стаж в Окръжен съд – Варна
Автор: Екип Varna24.bg 16:48 / 10.07.2024Коментари (0)1564
©
За пореден месец Окръжен съд – Варна прие петима юристи, които ще преминат задължителния си професионален стаж в институцията. Четирима от тях са възпитаници на Варненския свободен университет "Черноризец Храбър“, а един е на  Софийския университет "Св. Климент Охридски“. 

По традиция стажант-юристите бяха посрещнати от председателя на Окръжен съд – Варна съдия Марин Маринов, от когото официално получиха стажантските си книжки. Той разговаря с бъдещите си колеги за предпочитания им за правна материя, както и мястото, където планират да работят в бъдеще. Благодари им за избора и посочи, че в съда са обособени гражданско, търговско и наказателно отделение, които им предоставят възможност да избират с какви дела да работят в завършващия етап от своята подготовка.

Стажантите разполагат с два месеца за т.нар. общ стаж. Неговата цел е общо запознаване с основните функции, задължения и с организацията на дейността на органите на съдебната власт. През това време те трябва да придобият практически познания по насрочването, подготовката и провеждането на съдебните заседания и изготвянето на съдебни актове. В случай, че стажът е в следствието - ще натрупат знания за провеждането на разследване, способите на доказване в досъдебното производство и изготвянето на актове от следователя. При избор на прокуратурата ще научат повече за спирането и прекратяването на наказателното производство, изготвянето на актовете, постановявани от прокурора след приключване на разследването, както и тези по реда на инстанционния и служебния контрол.

През останалите четири месеца стажантите преминават специализиран стаж в конкретно избраната област на правото. Те задължително участват в изготвянето на проекти на актове и документи, свързани с предмета на дейност на съответната професия. Този етап от подготовката се провежда под ръководството на наставник с най-малко 5 години стаж на съответната длъжност.

След преминаване на професионалния стаж юристите полагат изпит за придобиване на юридическа правоспособност в Министерството на правосъдието.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Национална баскетболна лига сезон 2024/2025
Катастрофи в България
Гръмна склад за фойерверки край Елин Пелин: Има пострадали!
Зима 2024/2025 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: