Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Новите специалности са хит сред кандидат-студентите във ВСУ
Автор: Екип Varna24.bg 15:06 / 03.06.2013Коментари (0)1233
©
Бивши и настоящи студенти от
ВСУ "Черноризец Храбър":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Актуализираният академичен профил на Варненския свободен университет "Черноризец Храбър" има за цел да отговори на динамичните изисквания на пазара на труда, категорични са от ръководството на висшето училище. Направените в университета проучвания сочат необходимостта от служители с интегриран профил - професионалисти, които да комбинират повече от една функционалност и да притежават повече от стандартните за позицията умения.

В стартиралата в началото на годината кандидатстудентска кампания особен интерес е регистриран към специалностите с интегриран профил като "Международни отношения и право", "Публична администрация и мениджмънт", "Публична администрация и право", "Международна икономика и търговия", "Политически и медиен маркетинг", "Рекламен дизайн и маркетинг" и "Психология и социални дейности" във филиал Смолян.

Традиционно висок остава интересът към утвърдените специалности като "Психология", "Право", "Архитектура", "Защита на националната сигурност", "Противодействие на престъпността и опазване на обществения ред".

В хода на кандидатстудентската кампания продължава приема на документи за изпитите по Български език и литература, Чужд език, Информатика и Общ технически тест, които ще се проведат на 10 юни и тези по История, Математика и Есе на обществено значима тема, които ще се проведат на 11 юни.
За 11 юни са планирани и изпитите за специалностите "Мода и мениджмънт в модата" и "Рекламен дизайн и маркетинг" и практическият изпит за специалност "Хореография".

В периода 12-14 юни ще бъдат проведени приемните изпити по рисуване за "Графичен дизайн" и уникалната за България специалност "Дизайн за архитектурна среда".

За пръв път в България тази година се провеждат онлайн конкурси за прием в специалност "Архитектура". През онлайн платформата на Варненския свободен университет може да се кандидатства и за специалностите "Дизайн за архитектурна среда", "Рекламен дизайн и маркетинг", както и за всички останали специалности, за които важи традиционния за ВСУ изпит - есе на обществено значима тема. Опитът, натрупан в годините показва, че разработката на есе е най-удачната форма за прием в някои специалности в университета, защото разкрива ерудицията, културата и самостоятелното творческо мислене на младите хора.

С есе на тема "Аз ще уча и ще успея в България" зрелостниците с отличен успех могат да кандидатстват за едноименната стипендиантска програма. Тя дава възможност на 20 бъдещи студенти да започнат обучението си в избрана от тях специалност и покрива 100% от годишната такса за обучение в първи курс.

За стипендията може да кандидатства всеки, който е завършил средното си образование в България през учебната 2012/2013 година с отличен успех от дипломата за средно образование. Периодът за кандидатстване е от 5 юни до 5 юли 2013 г. включително.




Още по темата: общо новини по темата: 2
08.07.2013 »
05.06.2013 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Катастрофи в България
Парламентарни избори октомври 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Специализирани полицейски операции в страната
Античен град Хераклея Синтика разкрива още от тайните си
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: