Новият брой на списание "Амвон" издаде храм "Св. Атанасий"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:28 / 30.03.2010
782
Няколко дни преди Възкресение Христово излезе от печат новият брой на списание "Амвон", издание на варненския храм "Св. Атанасий". Това съобщиха от пресцентъра на Варненската и Великопреславска Св. Митрополия. В него читателите могат да открият теми, свързани, както с предстоящия празник, така и разглеждащи отношението на Църквата към ГМО, алкохолизма, аборта, евтаназията, стволовите клетки и зареждането с енергия. На страниците на списанието се срещат и следните заглавия: "Преобразяване по-време на пост", "Грижата за нашите покойници", "Църквата е мястото на човешкото обожение", "Да отгледаме вярващи деца", "Осмият ден", "На всеки ли трябва да се дава милостиня", "Размисли при бедствие" и други.

В рубриките „Култура и изкуство" и „Духовно наследство" са поместени съответно статиите: "Пасхалните песнопения" и "Историята на разрушения варненски храм Св. Георги".
Автори на материалите са Св. Григорий Богослов, американските православни духовници и богослови протойерей Питър Гилкуист, свещеник Джон Антъни Макгъкин и Кери Патрик Сан Чирико, а също и авторитетните имена на протойерей Георги Флоровски, дякон Андрей Кураев, Архимандрит Георги Капсанис, Христос Янарас и други.

Не са малко и българските автори, представени в този брой - сред тях са: Варненски и Великопреславски митрополит д-р Кирил, Доростолски митрополит Иларион, протойерей д-р Кирил Попов, протойерей Дончо Александров, дякон Ясен Шинев, монахиня Валентина Друмева, Васил Тенекеджиев и Валя Марчелова.

Новия брой на списание "Амвон" излиза отново в 1000 бр. тираж, разпространява се безплатно и ще може да се намери в храм "Св. Атанасий" на празника Възкресение Христово.

Източник: Агенция "Фокус"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Ето къде във Варна няма да има ток днес
Ето къде във Варна утре няма да има ток
Синоптиците казаха какво ще бъде времето по морето утре
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).