Новият вътрешен министър ще се срещне с шефа на варненската полиция

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:33 / 06.06.2013
983
Новият вътрешен министър ще проведе лични разговори с всеки от директорите на областните структури на МВР, като във Варна също се очаква негова визита. Това коментира шефът на варненските полицаи комисар Тодор Иванов.

На въпрос, имат ли полицаите притеснения във връзка с промяната на правомощията на ДАНС, комисар Иванов отговори: "Ако има притеснения, те по-скоро са свързани с това, че работата ще бъде много интензивна по задачите, които са поставени в кратки срокове." Според него полицията ще се занимава с много голяма част от престъпленията - най-вече битовата и икономическата. В приоритетите на ДАНС ще са тежката престъпност, престъпленията срещу републиката и тези, които са свързани с международното законодателство. Това обаче ще стане с промяната на нормативната и законодателна уредба.

След националното съвещание на МВР в София от 3 юни служителите на полицията трябва в кратки срокове да покажат резултати в борбата с битовата престъпност и контрабандата, като директорът на варненската полиция вече е дал разпорежданията си в духа на указанията от новото ръководство на вътрешното ведомство.

Варненските полицаи, както и колегите им от цялата страна, покриват нормативи и участват в спортни състезания, за да изглеждат добре и да са във форма. Това обясни комисар Иванов днес преди старта на Шестото балканско състезание по крос за полицаи в Морската градина.

"Туристическият сезон започна, ние бяхме готови с организацията по охраната на курортните комплекси далеч преди началото му. Полицейските служители са на линия, както и командированите, и колегите им от Румъния. Служителите са настанени по хотелите и храната им е осигурена, създадени са добри условия да изпълняват задълженията си", коментира още комисарят.

Източник: Днес +


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).