Ново НПО помага и на пациенти, и на лекари във Варненско

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:50 / 25.10.2012
710
Ново НПО ще помага на пациентите и на лекарите при търсенето на правата им. Сдружение за равни права в здравеопазването е първата и единствена организация във Варненска област, която ще следи за равнопоставеното и законосъобразното развитие на отношенията, в областта на здравеопазването.

Сред целите му са: съдействие при създаването на обществена подкрепа за развитие и подобряване на правата на пациентите и медицинските специалисти в здравеопазването, подпомагане на държавните и обществените структури за утвърждаването на добрите практики в областта на здравеопазването, повишаването на качеството на работа на всички нива и субекти, имащи отношение към проблемите на здравеопазването, налагането на стандарти при провеждането на здравната политика в страната, развитието на специалистите в тази насока, подпомагане на развитието и утвърждаването на гражданското участие в управлението и контрола на здравната система, оказване на съдействие на пациенти, медицински специалисти и пациентски организации за достъп до информация за здравните политики и инициативи на страната, и Европейския съюз, и др.

Всички заинтересувани лица, могат да се обръщат за съдействие към сдружението, като консултациите, които ще получават, ще бъдат абсолютно безплатни. Целта е и заетите в сферата на здравеопазването, и пациентите да научат за своите права и задължения, визирани в законодателството на България и на Европейския съюз.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...
Деца в нужда: Варненци организират акция за събиране на учебни по...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).