Ново съоръжение ще решава екопроблема с Шокъровия канал

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:48 / 11.12.2012
1432
550 хил. лв. без ДДС от бюджета за 2013-та година да бъдат отпуснати за изграждане на съоръжение за дезинфекция и сепариране на твърди отпадъци и биомаса от водата на Шокъровия канал, решиха съветниците от комисията по опазване и възпроизводство на околната среда, предаде Дарик.

Предприетите мерки за обследване на нерегламентираните зауствания по протежението на дерето не са довели до трайно решение на проблема със системното замърсяване, отчете пред колегите си общинският съветник от "Нашият град" и търговски пълномощник на фирмата-концесионер на Алея Първа Андрей Василев.

Според него, освен с изливане на фекални води, мястото и прилежащата плажна ивица се замърсяват и с твърди битови отпадъци и биомаса. Затова е нужно съоръжение, което ефективно да ги сепарира и да дезинфекцира микроорганизмите, аргументира се той.

Останалите съветници подкрепиха идеята и дадоха мнение, че би трябвало да се помисли и за състоянието на Южния плаж, който също системно страда от екологични проблеми.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).