Новото кръгово затапи Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (4)
16:30 / 17.07.2012
1828
Няма курортен град без задръствания, през лятото идват хиляди автомобили във Варна, каза кметът на морската столица Кирил Йорданов. Той призна, че кръговото движение на "Почивка", което беше един от най-важните инфраструктурни обекти за миналата година, е неудачен вариант.

Изграденото кръгово движение за близо 750 000 лева трябваше да облекчи трафика на автомобилите, идващи от крайбрежната алея по главния път Варна - Златни пясъци, но точно там в натовареното движение през летните дни става най-напечено от задръствания на коли, идващи от плажа. Не са рядкост и ПТП-та на коли, които заради намалената скорост се разминават само с раздрънкани ламарини, счупени стопове и огледала. Най-добрият вариант беше изграждане на кръгово движение зад Пикадили парк и пътна отсечка през Морската градина, но общината не получи достъп до имот на Министерството на отбраната и планът пропадна, коментира градоначалникът.

Средствата от платени паркоместа в морската столица да бъдат използвани само целево за поддържане на пътищата ,е предложение, което кметът внася за решение в местния парламент. Как се изразходват тези пари и целия контрол върху тях той предлага да бъде възложен на обществен комитет от представители на неправителствени организации. От април до средата на месец май в общинската хазна са събрани общо 89 831 лева от платен паркинг във Варна.

Източник: в. "Стандарт"


Виж коментарите (4)
Още новини от Новини от Варна:
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...
Деца в нужда: Варненци организират акция за събиране на учебни по...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).