Новото училище "Васил Левски" отваря врати

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:14 / 09.01.2012
851
Новата триетажна училищна сграда на Началното училище "Васил Левски" в квартал "Аспарухово" отваря врати за своите ученици днес, първия ден след зимната ваканция. Сградата на стойност 5 000 000 лв. е изградена от висококачествени топлоизолационни материали, модерно оборудвана и обзаведена. Училището разполага с обширен физкултурен салон, медицински кабинет, столова, бюфет, стаи за подготвителни класове, 12 класни стаи за учениците от І до1V клас. За възпитаниците на първото в "Аспарухово" училище, създадено през 1932 г., има още 2 игротеки за занимания по интереси, кабинет по музика, природонаучен кабинет, езиков кабинет, компютърен кабинет, библиотека и актова зала. В училището се обучават 250 деца, разпределени в 2 подготвителни класа и 10 паралелки от І до ІV клас.

Капацитетът на сградата е за около 400 деца, както се очаква те да бъдат през следващата учебна година. Сега учителите разработват учебните си програми по проекта "Успех", като планираните дейности ще могат да се осъществят в новата и модерна база, отговаряща на изискванията на съвременното образование, каза директорката на училището Стела Петрова.

Придобивката е резултат на общинската политика за развитие на средното образование и изграждането на нови училищни сгради и детски градини. НУ "Васил Левски" чака новата сграда от години. За нея общинската администрация работи още от 2003 г.

Източник: в. Черно море

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).