Няма да вдигат цената на водата

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:23 / 26.05.2009
1080
ВиК-Варна няма да иска увеличение на цената на водата до края на годината. Това каза директорът на водоснабдителното дружество Валентин Вълканов. Той посочи, че основната причина компанията да се въздържи от повишение на цената е финансовата и икономическа криза. Според него, в тези условия е необосновано да се обременяват допълнително гражданите с по-високи цени. По думите му, е много по-важно водоснабдителната компания да успее да събере дължимите суми от клиенти при настоящите стойности.

Към момента варненци плащат за питейната вода по 2,15 лв. на кубик. Цената беше утвърдена през август от Държавната комисия за енергийно и водно регулиране. Повишение на цените от дружеството ще се търси едва през следващата година, в зависимост от конкретните икономически условия. Неплатените сметки към компанията са в размер на около 9-10 млн. лв.

Източник: в. "Позвънете новини"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Нападения над хора и други животни: Тормоз и страх заради глутниц...
Какво ще бъде времето във Варна днес
БСП - Обединена левица регистрира листата си за вота във Варна
Варна отпразнува тържествено 116-та годишнина от обявяването на Н...
Йордан Цонев повежда листата на "ДПС-Ново начало" във Варна
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).