Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
ОИЦ-Варна организира серия от кръгли маси за основните проблеми при усвояването на евросредства
Автор: Екип Varna24.bg 07:00 / 24.09.2013Коментари (0)906
Областният информационен център - Варна организира серия от 2 регионални кръгли маси за основните проблеми при усвояването на средства от еврофондовете и предложения за тяхното преодоляване. Двете дискусии ще се проведат на 24 и 25 септември 2013 г. под мотото "Научени уроци - казуси и решения при изпълнението на европроекти".

• 24.09.2013 г. 10,30 часа, Областна администрация - Варна: Кръгла маса за бенефициенти-общини от Варненска област "Научени уроци - казуси и решения при изпълнението на европроекти"
• 25.09.2013 г. 10,30 часа, Областен информационен център - Варна: Кръгла маса за бенефициенти-фирми и неправителствени организации "Научени уроци - казуси и решения при изпълнението на европроекти"

Първата кръгла маса ще събере днес - 24.09.2013 г. в Областна администрация представители на общини от Варненска област, които реализират проекти по Оперативните Програми. Форумът ще бъде открит от Областния управител Иван Великов.

Дискусията на 25 септември в залата на ОИЦ е за представители на фирми и неправителствени организации, които работят по проекти. Модератор и на двете срещи ще бъде представител на Асоциация "Прозрачност без граници".
През двата дена ще бъдат обсъждани предложения за решаване на проблемите възникнали при изпълнението на проекти, които бяха очертани в резултат на проведено от ОИЦ - Варна проучване сред бенефициенти от Варненска област. Ще бъдат дискутирани и предложения за подобряване на процедурите при кандидатстване и изпълнение на проекти по оперативните програми. Всички препоръки и предложения от кампанията ще бъдат обобщени и предоставени на управляващите органи на оперативните програми и обсъдени на национална кръгла маса през есента.

Кръглите маси са в рамките на националната кампания "Научени уроци", която цели подобряване на процедурите за изпълнение на проекти, финансирани от оперативните програми. Инициативата се реализира в цялата страна от мрежата от 28 информационни центъра за популяризиране на Кохезионната политика на ЕС в България под патронажа на вицепремиера Зинаида Златанова.

ПРОГРАМА НА КРЪГЛИТЕ МАСИ ЗА 24 И 25 СЕПТЕМВРИ:

Модератор: Иван Иванов, Асоциация "Прозрачност без граници"
10.15-10.30 Регистрация на участниците.
10.30-10.40 Откриване
10.40-10.50 Представяне на националната кампания "Научени уроци". Обявяване на резултатите от проведеното проучване във Варненска област сред бенефициенти за основните проблеми при усвояване на средства от оперативните програми 10.50-11.30 Дискусия за основните очертани проблеми при изпълнение на проекти, финансирани от оперативните програми.
11.30-12.15 Обсъждане на предложения за промяна и подобряване на условията за кандидатстване и изпълнение на проекти.
12.15-12.25 Излъчване на представител на Варненска област от регионалната кръгла маса за участие в националната кръгла маса от кампанията "Научени уроци".









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Борба за влияние в Близкия Изток
Влизането на България в Шенген
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Отношенията София-Скопие
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: