ОИЦ-Варна се включи в кампанията "Да работиш (е) яко!"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
17:21 / 16.10.2023
591
Областният информационен център-Варна се включи в официалното откриване на кариерен форум, организиран в морската столица в рамките на кампанията "Да работиш (е) яко!“, съобщиха от там. Тя се провежда в цялата страна в изпълнение на проект, финансиран от Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. Бенефициент е Агенцията по заетостта.

Целта е да бъдат достигнати неактивните лица на пазара на труда – от най-големите градове до най-малките населени места. Така ще се осигури помощ на тези, които често срещат трудности при своята професионална реализация поради регионална специфика, трудова мотивация, необходимост от квалификация и т.н.

По време на трудовата борса във Варна експерти от Бюрото по труда популяризираха възможностите за заетост и професионално развитие, съдействаха за осъществяването на личен контакт между търсещите работа лица и работодателите. В срещата бяха включени различни инициативи за осигуряване на качествени работни места, образование и обучение.

В рамките на форума бяха проведени и кариерни работилници, по време на които работодателите презентираха дейността си, а търсещите реализация имаха възможността да научат детайли за нейната специфика, да се включат в Work Shop с теми като подготовка на автобиография, мотивационно писмо и др., както и да се запознаят с EURES мрежата и услугите на Агенция по заетостта.

Освен незаетите и работодателите, за които събитието дава възможност да попълнят своите екипи с необходимите кадри, в кампанията "Да работиш (е) яко!“ се включиха и много младежи от варненски училища и университети.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Варненец преживя среднощен кошмар на гарата в Карнобат
Ръст на стомашно-чревните заболявания по морето
ДПС - Варна застана зад Ахмед Доган
Промяна за една болница във Варна
НОИ алармира за редица измами във Варна, вижте схемата
Кошмар във Варна: Маскирани мъже нахлуха и заплашиха продавачка с...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).