ОП "Конкурентоспособност" представи във Варна процедурата за модернизиране на оборудване за приложни изследвания

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:22 / 25.01.2013
10293
Оперативна програма "Развитие на конкурентоспособността на българската икономика" 2007-2013 представи във Варна процедура BG161PO003-1.2.04 "Развитие на приложните изследвания в изследователските организации в България". Схемата подкрепя обновяването и модернизирането на оборудване за приложни изследвания.

С проектни предложения могат да кандидатстват изследователски организации като висши училища, институтите на Българската академия на науките, експериментални лаборатории и изследователскиинститути по смисъла на чл.60 от Закона за администрацията и неправителствени организации в сферата на науката, техниката и технологиите. Дейностите по проекта могат да продължат до 18 месеца.

Закупеното оборудване може да се използва само за неикономически дейности като обучения, независими изследователски и развойни дейности и разпространение на резултатите от изследователската дейност. Проектните предложения трябва да допринасят за развитието на една или повече от областите: информационни технологии; еко и енергоспестяващи технологии и технологии, свързани със здравето.

Общият размер на безвъзмездната финансова помощ (БФП) по процедурата е 19 558 300 лева. Минималният размер на БФП по всеки индивидуален проект е 100 хиляди лева, а максималният е 4 млн.лева. Процедурата се реализира с финансовата подкрепа на Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

Пълният пакет документи и Насоките за кандидатстване по процедурата са публикувани на интернет адреса на оперативната програма: www.opcompetitiveness.bg, както и на Единния информационен портал за обща информация за управлението на Структурните фондове и Кохезионния фонд на Европейския съюз в Република България: www.eufunds.bg.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...
Деца в нужда: Варненци организират акция за събиране на учебни по...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).