ОУП финишира слалома из институциите

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:00 / 22.11.2010
1605
Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията вече е изпратило на община Варна своето становище относно Общия устройствен план, съобщи народният представител Свилен Крайчев. От ведомството го уверили, че съгласуват проекта с положителна оценка. Тя обаче явно все още пътува към кметската администрация, тъй като по думите на главния архитект на общината Петър Йорданов документът не е стигнал до архитектурната дирекция.

Министерството дава зелена светлина за ОУП, след като неотдавна отказа да съгласува проектите за изграждане на "коса писта" и нов контейнерен терминал. За работните срещи, на които експерти от общината, транспортното ведомство и проектантанти изчистиха спорните въпроси, съдействаха варненските депутати от ГЕРБ. Не без тяхна помощ проектът получи и положителните становища на министерствата на културата и здравеопазването, които също се протакаха повече от година. Така слаломът из коридорите на държавните институции приключва и идва ред да се изготвят становищата по подадените около 1000 възражения и предложения. Кметът Кирил Йорданов вече се ангажира с формирането на комисия, която да ги разгледа. Щом тази част от процедурите по ОУП приключи, екоминистерството отново ще трябва да прецени общата екологична обосновка на проекта. Когато то изпрати своя отговор, ОУП ще влезе в Общинския съвет, обясни преди дни градоначалникът. По-рано Кирил Йорданов прогнозира, че има всички шансове планът да стане факт през март.

Източник: в. "Черно Море"


Виж коментарите (0)

Още по темата (228):
20.01.2013 Хората от Евксиноград излязоха на протест заради високите данъци
03.12.2012 Възлагат изработката на 5 подробни устройствени плана във Варна
18.10.2012 Грандиозни проекти за пешеходните зони на Варна
17.10.2012 Близо 400 000 лв. дължи общината на авторския колектив на ОУП на Варна
19.09.2012 Утвърдиха трите основни зони за градско възстановяване и развитие на Варна
19.09.2012 Обсъждат трите зони за развитие на Варна
Още новини от Новини от Варна:
Синоптиците казаха какво ще бъде времето по морето утре
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).