Областният подписа проект за укрепване на част от варненския бряг

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:45 / 21.11.2011
1607
Областният управител Данчо Симеонов подписа проекта за противоерозионно укрепване на скат, Зона В, намиращ се в УПИ VІ за озеленяване и брегоукрепване в местностите "Буните" и "Салтанат" на Приморския парк във Варна. Това е следващия етап от инвестиционния проект за укрепване на част от бреговата ивица след одобрението на проекта за укрепването на скат Зона А и Зона С. Съгласно районирането на "Геозащита" ЕООД - Варна зоните А, В и С попадат в райони от ІІ до VІІ, където има локални свличания в горната част на ската.

Първите стъпки към укрепването му са отводнителни дейности, които включват понижение на водите от ската до нивата на ниските терени до морето, вертикални и хоризонтални сондажи за отвеждане на водите до колектора в основата на ската. По този начин водите, които досега са се отичали в морето ще бъдат канализирани и отново отведени в морето, но без да излизат на терена. За отвеждане на повърхностните води ще бъде изградена канавка в горния край на ската, разделен на откоси и посредством италиански улеи те ще се вливат във водоприемни шахти, изградени непосредствено до подпорните стени в основата на ската от към страната на терена, а от шахтите през отвори в подпорната стена ще се отвеждат в основния колектор. С така изпълнените дейности ще се премахне неблагоприятното въздействие на повърхностните и подземни води върху откосите. След приключване на укрепителните и отводнителните дейности, които гарантират сигурното заздравяване на откосите, с оглед наложителното запазване на площите на морската градина и крайбрежната алея се създават възможности за облагородяване и на терените под ската.

Виж коментарите (0)

Още по темата (46):
19.11.2013 Ново свлачище попречи на движението към Златни пясъци
15.02.2013 От вторник затварят за коли пътя над "Слънчев ден“
21.09.2012 Кристалина Георгиева: Най-големият проблем за Варна са свлачищата
09.07.2012 Младоженци избраха свлачище край Варна за сватбените си снимки
22.06.2012 265 свлачища регистрирани на територията на Източна България
07.06.2012 Отново се активизира свлачището "Трифон Зарезан"
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).