Областният поиска да се срещне с искащите оставката му организации

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:32 / 19.11.2013
717
Областният управител излезе с ново писмо в медиите. В него той се защитава относно поисканата му оставка от неправителствени организации, като дори ги кани на среща, за да се обсъдят недоразуменията. Ето пълния текст на писмото:

УВАЖАЕМИ ГОСПОЖИ И ГОСПОДА,

Вчера в отворено писмо група неправителствени организации
поискаха моята оставка. В мотивите им са изтъкнати обвинения за некомпетентност и погазване на законите. Тъкмо обратното - воден от задължението за спазване на законите и гражданските права, заявих че не може да защитават интересите на едни български граждани, за сметка на други.
Считам, че компромис е възможен и той е свързан с инфраструктурни инвестиции, а не с размахване на административни актове.


Най-лесно би било да подмина поисканата оставка, както през годините правиха мнозина политици. Моето обществено поведение, обаче, е различно. Готов съм да приема и приемам без притеснение всички граждани като не ги деля на
"съмишленици" и "инакомислещи". С удоволствие ще изслушам тезата на гражданските организации, въпреки че някой от тях открито са заявявали подкрепата си за г-н Портних и е логично и сега да застанат зад неговите действия. В демокрацията има плурализъм на идеи, а аз като Областен управител съм длъжен да защитавам правата и интересите на всички български
граждани.


Тъй като не мисля, че обмяната на мнения чрез медиите е градивна, отправям покана към гореспоменатите неправителствени организации да заповядат в сградата на Областна администрация Варна утре - 20.11.2013г. от 11:00 часа, за да обсъдим тяхната позиция.

Българите сме шепа народ - крайно време е да се научим да обсъждаме преди да се обвиняваме.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).