Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Областният пуска 6 имота за продажба
Автор: Екип Varna24.bg 10:10 / 04.03.2010Коментари (0)8933
© Varna24.bg
6 имота - частна държавна собственост ще продава областна управа-Варна. Списъкът е одобрен от губернатора Данчо Симеонов. Планира се разпоредителните сделки с тях да се осъществят през първото полугодие на 2010 г. Повечето от предвидените за продажба имоти са на територията на областния център. Единият е разположен в идеалния център на Варна, на ул. „Славянска" 18 и представлява масивна едноетажна постройка с две гаражни клетки, с обща застроена площ над 42 кв. м. Останалите обекти за продажба се намират във варненските квартали „Аспарухово" и „Младост". Процедурите за покупка на държавната собственост ще се осъществят чрез търгове с явно и тайно наддаване, става ясно още от заповедта на губернатора. Сред атрактивните имоти попадат и 80 кв. м от читалището в с. Каменар. В Провадия областният управител пуска за продажба земя от 1 декар, заедно с търговски обект със застроена площ 119 кв. м.

Асоциацията на българските оценители (АБО) ще окаже помощ на Областна управа при подготовката на документите, с които последната ще сезира прокуратурата за неизгодни сделки с държавни земи. Проведохме среща с представители на асоциацията и те заявиха готовност да ни съдействат, каза Симеонов. Преди дни той разказа пред медиите за сделки, реализирани от предходното ръководство на областна управа, при които земя край морето е продавана за 1,92 лева за квадратен метър. Губернаторът възнамерява и да отмени заповед, определяща оценители, с които да работи областна администрация. От тук нататък ще разчитаме само на признати от АБО експерти, посочи Симеонов.

Той информира, че очаква становище от образователния министър Сергей Игнатов относно случая с общинското дружество „Ученическо и столово хранене". То ползва безплатно повече от 30 години част от имота на Професионалната техническа гимназия. Според школото фирмата може да остане в имота, но при легализиране на взаимоотношенията и заплащане на наем, например. „По-важно е какво смята министърът. Ако се предвижда училището да стане общинско, каквито намерения има за професионалните гимназии, какъв смисъл има да коментираме въпроса", каза Симеонов.

Източник: в. "Позвънете новини"








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Отбелязване на Деня на Независимостта
Бюджет 2024
Избори в САЩ
Световна черна хроника
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: