Областният управител с несъответствие в имотната декларация

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:45 / 13.02.2010
2114
Областният управител на Варна Данчо Симеонов има несъответствие в декларацията подадена по Закона за публичност на имуществото на лица, заемащи висши държавни длъжности. Сметната палата днес обяви имената на 263 души, за които проверката е приключила със заключение за несъответствие в ежегодните декларации или уведомления, подадени през миналата година.

Симеонов е подал встъпителна декларация през 2009 година, но не е декларирал дялово участие на съпругата си в "Зенит 94" ООД. Несъответствие в декларацията има и депутатът от ГЕРБ Павел Димитров, който не е декларирал за съпругата си получени чрез делба ? идеални части от нива с площ от 6,5 дка в Балчик. Депутатът Борислав Ноев пък не е декларирал придобиване чрез дарение на съпругата си на идеални част от имот от 1300 кв. метра във Варна.

Министърът на здравеопазването Божидар Нанев е подал встъпителна декларация през 2009 г., но не е декларирал дялово участие на съпругата си в Медико-диагностична лаборатория "Томовижън" ООД - Варна, и СБАЛ "Проф. Темелков".

С несъответствие в декларациите са още Иваничка Славкова - съдия от ОС - Варна, Ивелина Паскова - прокурор в РП-Варна, Ирена Обретенова- Симеонова - съдия в Административен съд и Милена Даскалова прокурор в РП-Варна, които не са декларирали придобити от съпрузите им дялове в дружества. Следовател Ивелина Ангелова пък не е декларирала покупка на апартамент с площ от 52,33 кв. м. на груб строеж. Маринела Дончева съдия в Апелативен съд Варна не е декларирала придобит от съпруга й употребяван автомобил и продаден същата година.

Всички лица, в декларациите на които са установени несъответствия, са уведомени и са направени повторни проверки за окончателно изясняване на фактите, съобщават от Сметната палата.

Източник: dnesplus.com


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен
Кметът на Варна: Предците са ни оставили голям урок - можем да ск...
Ето къде във Варна няма да има ток днес
Ето къде във Варна утре няма да има ток
Синоптиците казаха какво ще бъде времето по морето утре
Стартира кръводарителска кампания във Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).