Областният задръстил съда с жалби

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:02 / 22.02.2010
9640
Областният управител на Варна Дачно Симеонов е задръстил административния съд в града с жалби. Най-често губернаторът на морския град обжалва решения на общинските съвети в Дългопол и Аврен, коментираха източници от правораздавателния орган. За близо шестте си месеца начело на областна администрация Данчо Симеонов успя да оспори в съда десетки решения на местната власт във Варненско. Губренаторът трябва да следи за законосъобразността на всички актове на подопечните му общини. Според неговите думи той има право да оспорва и решения на местната власт по целесъобразност.

„Не водя статистика на съдебните оспорвания, но в никакъв случай заведените жалби не са в резултат на някаква предубеденост", коментира Данчо Симеонов.

„От 10 г. участвам в управлението на община Дългопол. Първо като общински съветник и председател на местния парламент, а след това и като кмет, но такова нещо никога не съм виждал. Обидно е подобно отношение на дъжавна институция към нашата работа и тази на съда". Това коментира кметът на Дългопол Светльо Якимов по повод десетките обжалвания на решения на Общинския съвет в Дългопол от страна на областния управител. „Не мога и не искам да коментирам действията на областния управител. Достатъчно красноречиво е само да следите развитието на делата и да видите в чия полза отсъжда съдът", добави той.

„Не виждам предубеденост от страна на областния управител към нашата община. Освен това делата, които той води срещу местната власт в Аврен, не са толкова много. Аз лично в момента се сещам само за две". Това заяви от своя страна кметът на Аврен Красимир Тодорв.

Губернаторът е оттеглил 6 от общо 11-те си обжалвания на решения от заседанието на Общинския съвет във Варна, провело се на 9 декември 2009 г., съобщиха от Административния съд. „Не знам за 6, но за 3 от тях съм сигурен. Направих го, за да не се спира работата на местната власт", уточни Симеонов. Сред оттеглените обжалвания са решенията за купуване на машина за отпушване на шахти и възможността община Варна да кандидатства за безвъзмездно финансиране по програма на стойност 10 млн. лв. за реконструкция и модернизация на улична инфраструктура в район „Приморски".

През март в Административния съд във Варна предстои да се разгледат останалите 5 оспорвания, по които вече са заведени дела. Сред тях са план-сметка „Чистота" за 2010 г. и въпросът с деактуването от държавна в общинска собственост на значителна част от Аспарухов парк.

Източник: в. "Позвънете новини"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен
Кметът на Варна: Предците са ни оставили голям урок - можем да ск...
Ето къде във Варна няма да има ток днес
Ето къде във Варна утре няма да има ток
Синоптиците казаха какво ще бъде времето по морето утре
Стартира кръводарителска кампания във Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).