Обновяват средношколското общежитие "Михаил Колони"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
08:44 / 12.10.2023
741
Рмонтни дейности и модернизация ще бъдат извършени на двете сгради на Средношколското общежитие "Михаил Колони“ във Варна. Проектът е одобрен за финансиране по процедура "Ремонт и рехабилитация на общежития в системата на училищното образование“, съобщиха от общинската дирекция "Европейски и национални оперативни програми“ към Община Варна.

Предвидените ремонтни дейности включват саниране на сградата и въвеждане на всички мерки за енергийна ефективност за постигане на енергиен клас А, като поставяне на топлоизолация, подмяна на дограма и други. В общежитието са настанени ученици от 8 до 12 клас от цялата страна, които се обучават във всички професионални гимназии и средни училища във Варна. Към момента капацитетът на градите е 280 ученици.

Шест проектни предложение на Община Варна за обекти от областта на образователната инфраструктура са одобрени за финансиране на обща стойност 33,6 млн. лв. Те са за основен ремонт и въвеждане на мерки за енергийна ефективност на три училища и една детска градина - “, ОУ "Добри Чинтулов", ОУ "Йордан Йовков“, ОУ "Св. Св. Кирил и Методий“ и ДГ №17 "Д-р Петър Берон“, както и за строителство на пристройки на две училища – Средно училище по хуманитарни науки и изкуства "Константин Преславски“ и на ОУ "Добри Чинтулов“.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Варненец преживя среднощен кошмар на гарата в Карнобат
Ръст на стомашно-чревните заболявания по морето
ДПС - Варна застана зад Ахмед Доган
Промяна за една болница във Варна
НОИ алармира за редица измами във Варна, вижте схемата
Кошмар във Варна: Маскирани мъже нахлуха и заплашиха продавачка с...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).