Обновяват ученическите лагери във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:42 / 05.06.2009
1120
Обновени почивни бази ще посрещнат учениците от Варненско и страната това лято. И в шестте обекта на дружеството "Ученически отдих и спорт" в региона се извършват ремонти и подобрения, казаха от местния му клон. Инвестицията в почивните бази ще бъде в порядъка на 30 000 лева, като най-много средства са предвидени за обекта в курорта Св. Константин. Освен подобрения в сградата там са изградени допълнително санитарни възли. Извършват се дейности по боядисване, подмяна на подови настилки, ремонти на електро и ВиК инсталациите и други. Закупени са и нови матраци за леглата, разказа Николай Войнов, директор на варненското представителство на "Ученически отдих и спорт". Ремонтите са започнали още в края на миналата година и се очаква да приключат до средата на този месец.

Няма отлив на желаещи да почиват в базите на дружеството, каза още Войнов. По думите му, шестте обекта - в Св. Константин, Златни пясъци, "Аспарухово", "Галата" и Шкорпиловци, където обектите са два, вече са ангажирани на 100%. Кризата не ни се отразява, посочи той и допълни, че дружеството реализира изключително социална политика, благодарение на която продължава да поддържа интереса към себе си. Така например храноденът в базите не надхвърля 15 лева. В сила са и редица отстъпки, една от които поемане разходите на ръководител на група, в случай че тя надхвърля 15 души. Освен това дружеството осигурява за своя сметка медицинското обслужване и охраната за почиващите ученици. Децата от социалните домове пък заплащат само стойността на храната, която се изчислява на 5 лева дневно. По думите на Войнов, между 150 и 200 деца от социалните домове почиват в ученическите лагери ежегодно.

Няма предпочитания към отделни почивни бази, каза още представителят на "Ученически отдих и спорт" във Варна и допълни, че те са ангажирани равномерно. Над 250 чуждестранни ученици се очаква да отдъхват по Черноморието това лято. В базата в Св. Константин ще посрещнат 70 деца от Москва, а в тази в "Галата" - около 200 от Украйна и Македония.

Източник: в. "Позвънете новини"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Какво ще бъде времето във Варна днес
БСП - Обединена левица регистрира листата си за вота във Варна
Варна отпразнува тържествено 116-та годишнина от обявяването на Н...
Йордан Цонев повежда листата на "ДПС-Ново начало" във Варна
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен"
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).