Обсерваторията започва работа по нов проект

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:19 / 08.11.2013
903
Бивши и настоящи ученици от
СОУ "Васил Друмев":
виж още
Бивши и настоящи ученици от
СОУ"Любен Каравелов":
виж още
Бивши и настоящи ученици от
СОУ "Пейо Кр. Яворов":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
НАОП "Николай Коперник" започва работа по европейски проект за нанотехнологии на Европейската училищна мрежа - Nanopinion. Проектът се стреми да насърчи дискусиите в обществото за и против нанотехнологиите и да разясни постиженията на учените в тази нова за съвремието ни област. Част от проекта е фокусиран върху училищата. Избрани са 15 пилотни училища и институции от 15 европейски страни, които ще тестват някои материали (курсове, видео, лабораторни експерименти, дебати). Тези материали са разработени от партньорите по проекта за използването им в класните стаи. В края на проекта ще се проведе конкурс, който ще включва всички участващи учители, ученици, училища и центрове.

НАОП "Николай Коперник" е пилотна институция по проекта и като такава ще работи с учители и ученици от Варна и страната. Училищата от Варна, в които ще бъдат апробирани проектните материали са: НАОП "Николай Коперник", СОУ "В.Друмев", СОУ "П.К.Яворов", СОУ "Л.Каравелов".

Една от задачите на учителите от пилотния проект е да разпространят тези материали. За целта във всяка страна ще се проведат онлайн WebEx семинари. За България, семинарите ще се проведат на 12 и 18.11.2013г - 18:15 - 19:30ч. от Свежина Димитрова. Подбраните участници са учители по природни науки от цяла България. WebEx семинарите ще се проведат от НАОП "Н.Коперник". Поканени са всички учители по природни науки от Варна и областта, проявяващи интерес към темата. Глобалната цел на проекта е да се стимулира включването и преподаването на нанотехнологиите в учебните програми и учебните часове по природни науки на страните от Европейския съюз, както и информирането и обучението на максимален брой учители.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).