Обществената дейност на "ЕДНО" стартира след фирмен фалит

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:30 / 13.04.2010
1398
В общественото пространство Светлозар Николов навлезе с акцията срещу банките в България в края на 2008 г. Точно тогава е регистрирана и Националната асоциация на българския бизнес. Събитията съвпадат с друг преломен момент в дейността на Николов - обявяване на неплатежоспособност за една от фирмите му - „Профигруп" ЕООД. След акцията „Банки СТОП! Уважавайте ни!", последва и такава, насочена срещу електроразпределителните предприятия. И двете инициативи нямаха особен успех, освен значителното медийно отразяване. През лятото на 2009 г. стана ясно, че 122 дка от Приморски парк са продадени на „Холдинг Варна" за реализирането на проекта „Алея първа". Тогава организациите на Николов застанаха твърдо против продажбата на държавната собственост. Постепенно се оказа, че той и приближениете му не са против сделката, но държат инвеститорите да се съобразят с предложенията на варненци за това какво трябва да има на крайбрежната алея. В началото на тази година беше подписан и договор между нелегитимната Организация за обществена самозащита - ЕДНО и „Холдинг Варна", в който инвсеститорите се ангажираха да спазят всички изисквания на изразителите на общественото мнение. Името на Николов се чу и покрай блокадите на гръцката граница и протестите срещу данъчната политика.

Преди няколко седмици около Николов се зашумя заради преговорите, които в момента води с кмета на Варна Кирил Йорданов по отношение на графиците и договорите за ремонт на улиците в града. Именно Николов получи от кмета договорите за обществени поръчки, макар да нямаше нищо общо с организаторите на протестите срещу дупките.

Последната инициатива на обществения лидер е събирането на сигнали за корупция в общината след ареста на председателя на Общинския съвет Борислав Гуцанов.

Източник: в. "Позвънете новини"

Виж коментарите (0)

Още по темата (2):
13.04.2010 Фирмата на Николов дължи над 877 бона
13.04.2010 Организации - фантоми говорят от името на варненци
Още новини от Новини от Варна:
Ето къде във Варна утре няма да има ток
Синоптиците казаха какво ще бъде времето по морето утре
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).