Община Дългопол чака 15 млн. лв. от европроекти

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:38 / 19.11.2008
1186
Проекти на стойност над 15 млн. лв. очаква да спечели община Дългопол през следващата година. Това заяви кметът на общината Светльо Якимов при откриването на новата сграда на кметството в село Партизани. Той посочи, че от началото на мандата са спечелени проекти на обща стойност около 4,1 млн. лв., а бюджетът на общината е 8 млн. лв. Най-мащабни са разработките, свързаните с околната среда. По програмата, управлявана от Министерството на околната среда и водите, местната администрация ще търси около 4 млн. лв. за доизграждане на канализацията на Дългопол. "В село Цонево вече е изграден главният колектор и в момента сме на етап довършване на пречиствателната станция. За целта ще са необходими около 2,7 млн. лв., които ще дойдат от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПДУООС). За Цонево, пак по екопрограми ще се търсят средства за изграждане на канализацията. Вече е готов проект на стойност около 4 млн. лв", уточни кметът Якимов.

Местната власт е спечелила проект за рехабилитация на пътя между селата Комунари и Партизани, каза още той. За ремонта на дългото 3,8 км трасе е проведен търг в Националната агенция "Пътна инфраструктура" (НАПИ). Стойността на възложената на "Пътища и мостове" поръчка е 3,1 млн. лв. Заради честите рокади в агенцията обаче се бави и изпълнението й, поясни кметът на общината. Якимов изрази надежда, че рехабилитацията на отсечката ще започне до края на годината. През следващата година трябва да бъде реализиран и проект на стройност 4,1 млн. лв. за последния етап от рехабилитацията на третокласния път. Отсечката е между селата Партизани и Арковна. Цялото трасе е с дължина около 10 км, добави Светльо Якимов.

200 000 лева е отпуснало правителството от бюджетния излишък за ремонта на старото читалище в Партизани. То не е обновявано повече от 20 г. В обновената сграда от вчера се помещава и местното кметство. На фасадата му бяха открити мемориални плочи, в памет на загиналите 48 войници от селото, взели участие в Междусъюзническата, Балканската и двете световни войни.

Източник: в. "Позвънете Новини"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Нападения над хора и други животни: Тормоз и страх заради глутниц...
Какво ще бъде времето във Варна днес
БСП - Обединена левица регистрира листата си за вота във Варна
Варна отпразнува тържествено 116-та годишнина от обявяването на Н...
Йордан Цонев повежда листата на "ДПС-Ново начало" във Варна
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).