Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Община Дългопол чака 15 млн. лв. от европроекти
Автор: Екип Varna24.bg 09:38 / 19.11.2008Коментари (0)1186
Проекти на стойност над 15 млн. лв. очаква да спечели община Дългопол през следващата година. Това заяви кметът на общината Светльо Якимов при откриването на новата сграда на кметството в село Партизани. Той посочи, че от началото на мандата са спечелени проекти на обща стойност около 4,1 млн. лв., а бюджетът на общината е 8 млн. лв. Най-мащабни са разработките, свързаните с околната среда. По програмата, управлявана от Министерството на околната среда и водите, местната администрация ще търси около 4 млн. лв. за доизграждане на канализацията на Дългопол. "В село Цонево вече е изграден главният колектор и в момента сме на етап довършване на пречиствателната станция. За целта ще са необходими около 2,7 млн. лв., които ще дойдат от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПДУООС). За Цонево, пак по екопрограми ще се търсят средства за изграждане на канализацията. Вече е готов проект на стойност около 4 млн. лв", уточни кметът Якимов.

Местната власт е спечелила проект за рехабилитация на пътя между селата Комунари и Партизани, каза още той. За ремонта на дългото 3,8 км трасе е проведен търг в Националната агенция "Пътна инфраструктура" (НАПИ). Стойността на възложената на "Пътища и мостове" поръчка е 3,1 млн. лв. Заради честите рокади в агенцията обаче се бави и изпълнението й, поясни кметът на общината. Якимов изрази надежда, че рехабилитацията на отсечката ще започне до края на годината. През следващата година трябва да бъде реализиран и проект на стройност 4,1 млн. лв. за последния етап от рехабилитацията на третокласния път. Отсечката е между селата Партизани и Арковна. Цялото трасе е с дължина около 10 км, добави Светльо Якимов.

200 000 лева е отпуснало правителството от бюджетния излишък за ремонта на старото читалище в Партизани. То не е обновявано повече от 20 г. В обновената сграда от вчера се помещава и местното кметство. На фасадата му бяха открити мемориални плочи, в памет на загиналите 48 войници от селото, взели участие в Междусъюзническата, Балканската и двете световни войни.

Източник: в. "Позвънете Новини"









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
България и Войната в Украйна
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Скандално от Северна Македония: Българският език не съществува, ние ги
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Български тенис
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: