Община Варна е готова да посрещне 150 японски деца, предлага им почивка

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:22 / 15.04.2011
1047
Община Варна е готова да посрещне 150 японски деца, за които от българска страна е осигурена възможност за отдих, развлечение, здравни грижи и охрана в рамките на две седмици, заяви кметът на морската столица Кирил Йорданов. Предложението градоначалникът отправи към посланика на Япония Макото Ито. Йорданов уточни, че инициативата е като израз на благодарност към японската страна.

Посланик Ито заяви, че поканата е изключителна възможност за пострадалите от земетресението по някакъв начин деца, но се съмнява, че проектът може да бъде реализиран заради трудностите, с които се сблъскват подрастващите в този момент. Ито увери, че предложението ще бъде предадено на посолството. Йорданов заяви, че сред пречките за японските деца вероятно са загубата на родители, незавършилата учебна година и най-вече психологическата бариера.

За осигуряването на престоя на децата са се погрижили представители на местния бизнес и БЧК. Базата, в която е предвидено да се приемат малчуганите, е в КК "Св. Св. Константин и Елена" и разполага с условия за пълноценен отдих, изхранване и занимания в свободното време. Освен първата група от 150 деца съществува възможност за приемане на още две такива, стана ясно по време на срещата.

Ито каза още, че в разговора с градоначалника са обсъдени и други сфери на сътрудничество. Той посочи, че към момента Япония не се нуждае от допълнителни количества минерална вода и одеала. Такъв тип помощ България осигури за бедстващите в Страната на изгряващото слънце.

Източник: Дарик


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).