Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Община Варна и УНИЦЕФ ще си партнират в проекти?
Автор: Екип Varna24.bg 13:03 / 19.07.2024Коментари (0)1383
©
Заместник-кметовете на Община Варна по здравеопазване и социални дейности Снежана Апостолова и по образование Павел Попов обсъдиха реализирането на бъдещи съвместни проекти с представители на УНИЦЕФ. Това стана по време на работно посещение, в което участва заместник-председателят на организацията за България Рамиз Бехбудов, както и експерти от общинската администрация.

Морската столица е един от най-успешните примери в страната за интеграция на бежанци в образователната система и за общностна подкрепа. Затова  искаме да подкрепим Община Варна и да осъществим устойчиви, качествени проекти и услуги в полза на гражданите, посочиха от организацията. Те декларираха пълна подкрепа и съдействие за реализиране на съвместни проекти и услуги, свързани с ранното детско развитие и здраве, достъп до качествено предучилищно образование, психо-социална подкрепа, обучение в умения, езикови курсове, социални услуги и младежки програми. От УНИЦЕФ заявиха готовност да съдействат за извършването на ремонти на необходимите за целта помещения, наемане на допълнителни специалисти, както и осигуряване на обмен по време на реализацията.

Екипът на Община Варна ще обмисли внимателно нуждите на града, свързани с услуги, подкрепящи живота на търсещите убежище, подчерта заместник-кметът Попов. Той посочи, че ще се обсъдят всички възможности за осигуряване на кариерно развитие и реализация, организация на езикови курсове и младежки инициативи. Зам.-кметът Апостолова допълни, че Общината ще се включи и с предложения в областта на социалната сфера. Тя подчерта, че администрацията притежава дългогодишен опит и ред добри практики, а Варна е общината с най-разнообразните и многобройни социални услуги в България.

Двете страни се обединиха около мнението, че основният стълб за културна и социална интеграция на бежанците е осигуряването на достъп до образование и предоставяне възможности за работа.

За да бъдат подготвени най-добрите предложения, ще бъде сформирана съвместна работна група от общински експерти и специалисти от УНИЦЕФ, която ще има задачата да селектира и подготви реализацията на проектите.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: