Община Варна обясни какво става със светофара на "Почивка"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
16:05 / 30.07.2024
3471
Във връзка с ремонтни дейности и въвеждане на временна организация на движението по ул. "Арх. Манол Йорданов“ от вчера е въведено  временно спиране на светофарната уредба и затваряне на пътното платно на бул. "Княз Борис I“ с ул. "Янаки Богданов“, съобщиха от пресцентъра на Община Варна.

Временното спиране на светофарната уредба се налага с цел да се редуцира трафикът по бул. "Княз Борис I", който се очаква да се увеличи след затварянето на ул. "Арх. Манол Йорданов“ .

На същия светофар, върху пътното платно са поставени преградни пана и разделители - тип делиниатори, ограничаващи левия завой за пътуващите от Варна автомобили в посока курортните комплекси по ул. "Янаки Богданов“. Достъпът към улицата ще се осъществява с обратен завой на следващото кръгово кръстовище.

С цел да се предотвратят пътни инциденти,  на бул. "Цар Освободител" в района на РЗОК (бивша Проектантска  организация), между металните ограждения също бяха поставени пътни ограничители, които не позволяват ляв завой в двете посоки на булеварда. Това решение на Общината, вече получи положителен отзвук от гражданите.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Историята на двореца в Балчик - любимото място на кралица Мария Е...
С три вида наркотици хванаха 39-годишен мъж да шофира из улиците ...
Проливни дъждове заливат Варна след броени часове
Фестивалът "Рицари в музея" във Варна приключва днес
Няколко сгради във Варна ще светнат в зелено на Европейския ден н...
Кметът на Варна: Знам, че това ще създаде известно неудобство и н...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).