Община Варна с добра новина за тези граждани

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:05
518
Районният кмет на "Аспарухово“ ще издава пропуски на живущите, които нямат друг достъп до имотите си и трябва да преминат с автомобили по трасето на ремонтирания участък на пътя "Аспарухово“ – "Галата“. За това се договориха днес представители на администрацията и на строителната фирма на регулярната среща при кмета Благомир Коцев.

Припомняме, че общинският път от "Аспарухово“ към "Галата“ е напълно затворен от отбивката за местност "Карантината“ до разклона за кв. "Галата“, а за обходен маршрут се използва пътят през местност "Боровец“. Заради ремонтните дейности бяха въведени и маршрутни промени в обслужването на линии 17, 17А, 17/46, 17/60 от градския транспорт.

До решението за пропуски се стигна, след като представители на строителната фирма обясниха, че постоянният трафик на автомобили, чиито собственици твърдят, че живеят в района, затруднява процеса и забавя ремонтните дейности. От друга страна гражданите пък се жалват, че нямат достъп с коли до имотите си. Предстои в следващите дни представители на районното кметство да направят оглед и да издадат пропуски единствено на реално живущите, които нямат достъп до домовете си.

По време на срещата представители на пътните фирми съобщиха още, че през следващата година ще се извърши ремонт и на участъка от пътя за местност "Боровец“, който е част от републиканската пътна мрежа – от Кантара в близост до гробищния парк за "Аспарухово“.

През следващата седмица се очаква да започне и вторият етап от ремонта на бул. "Република“ до Двете кули, където се изгражда канализационен колектор с голям диаметър и две канализационни шахти по проект на "Водоснабдяване и канализация - Варна“. Точната дата и временната организация на движение ще бъдат обявени допълнително, като изпълнителите на ВиК проекта поеха ангажимент пред кмета гражданите да са информирани минимум два дни по-рано.

Приключват и строително-ремонтните дейности по бул. "Христо Смирненски“. Утре се очаква да бъде поставена маркировка в последния участък, а в началото на следващата седмица ще бъде въведена и постоянната организация на движение. Когато това стане ще се възстанови в този участък маршрутът на автобусна линия № 12 от градския транспорт.

Утре ще се решава и още един казус, касаещ ул. "Прилеп“ в участъка около местност "Пчелина“. Представители на строителната фирма, както и на няколко дирекции в Община Варна, проектанти и геодезисти, ще бъдат на място, за да търсят решения за габаритите на пътя, джобовете за автобусни спирки и други.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Вижте какво време ни очаква утре във Варна
Държавата осигури 30 милиона за изграждането на стадион "Варна"
Кметът на Варна: Дружеството "Градски транспорт" е на прага на фа...
Варненска таксиметрова компания трансформира индустрията и задава...
Десетки сигнали свързани с купуване на гласове във Варна само за ...
От утре: Ремонт на пътя между кв. "Аспарухово" и кв. "Галата", за...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).