Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Община Варна с молба към гражданите
Автор: Екип Varna24.bg 12:21 / 09.07.2024Коментари (5)11035
©
Във връзка с активния летен сезон и високите дневни температури се призовават гражданите и гостите да спазват стриктно правилата за пожарна безопасност, апелират от Община Варна. При възникване на пожар или при забелязване на предпоставки за запалване, те следва да сигнализират своевременно на телефон 112 или на дежурния служител в Общината на тел. 052 820 112.

От отдел "Дейности по защита на населението“ към Община Варна предупреждават изрично, че е забранено паленето на огън в парковете на територията на община Варна, в това число и в Природен парк "Златни пясъци“, където противопожарната техника достига трудно. Изхвърлянето на отпадъци трябва да става само на определените за целта места (контейнери за смет и сметища).

Дейностите за недопускане на пожари през пожароопасния сезон предвиждат: забрана за палене на стърнища, слогове, крайпътни ивици и сухи треви в земеделски земи и защитени територии. Забранява се палене на открит огън на разстояние по-малко от 100 метра от границите на горите. Също така е забранено устройване на лагери и къмпинги в паркове и гори, с изключение на разрешените от Държавното горско стопанство и РД ПБЗН – Варна.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 10.07.2024 г.
0
 
 
Общината да каже как Автогара Варна стана частна и как в частното има държавна автогара и как град с 400 000 хиляди човека. И повече има по малка Автогара от Кубрат с 5000 човека която е двойно по голяма от новата Варненска .Защо автобусите за Екскурзии тръгват от Антим 1 където няма Тоалетни а не от нормалната Стара и Хубава Автогара където има подслон тоалет кафе закуски и д-р дребни но нужно неща полезни за пътуване .И в разстояние на един квадратен километър има един магазин Лидъл три Били един БулМаг и един Калфлан Няма нужда от друг магазин и каква ще стане с старата съдебна палата след построяването на нова
Aнонимен
на 09.07.2024 г.
0
 
 
Тя държавата е абдикирала,та камо ли Варна.Уж в 21-ви век живеем и все едно,че сме десетилетия назад,всичко си върви по старо му,нищо не е както трябва в тоя град,никой за никого и за нищо не му пука,въобще няма смисъл да се говори.Направо е ударено дъното.
Aнонимен
на 09.07.2024 г.
0
 
 
И тоалетни няма Какви тоалетни имаше... Сега трябва да се крием ,за да се изпи....
Aнонимен
на 09.07.2024 г.
0
 
 
Допълнение. Корекция. Градът е описан и осран. С миризми навсякъде. Изтичащи канализационни води по плажната алея. Градски мръсен канал бълва в морето и фекалии, в които несведущинпровинциалисти се ГМУРКАТ щастливи.!?! Явно проби от РЗИ се правят на ПОДХОДЯЩИ само места по плажа. Дори морската вода понякога вони! С толкова многото плажни заведения и каналите им...
Aнонимен
на 09.07.2024 г.
0
 
 
Община Варна има толкова проблеми за решаване че!?!? Градът е описан и остщран поради липса на тоалетни. Боклуци навсякъде,ждори и в парковете неподдържани от десетилетия. Иначе полицаи сноват с мотори и ел.велосипеди и то точно там където не са нужни. Транспорта е с интелектуална недостатъчност. Има позитивни неща но негативите са стотици. Институциите даже не се интересуват от мнението на гражданите. Вестници, медии,институции нямат нито мейл, нито телефони за сигнали и предложения. Вода има само на километри разстояния... Нали трябва да хрантутим бизнеса с минерална вода за по три лева и др. Луди цени !?!? Пейки липсват достатъчно по най оживените места. Силово ни тикат в заведенията ! За възрастни и инвалиди само демо мерки! А всички тези неща могат с един замах да се решат. В град с туризъм носещ милиони!?! Но на кого е въпросът ?
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Октомври 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Световна черна хроника
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Борба за влияние в Близкия Изток
Бюджет 2025
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: