Община Варна с подкрепа на болните от Алцхаймер в града

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
08:44 / 21.09.2011
799
Днес в световен мащаб се отбелязва Световният ден за борба с болестта на Алцхаймер. Признаването на социалната значимост на заболяването е съвременно предизвикателство пред всички държави. Световната Алцхаймер организация посвещава кампанията си за 2011 г. на необходимостта от ранната диагностика.

Екипът на Фондация Състрадание Алцхаймер отправя покана към медиите, институциите и широката общественост за участие в среща по повод Световния ден за борба с болестта на Алцхаймер, на която ще присъстват семейства на болни. Тази среща е в рамките на група за взаимопомощ, част от дейностите по проект "Заедно срещу изолацията Алцхаймер", подкрепен от Община Варна.

Срещата ще се състои на 21 Септември 2011 г. в гр. Варна от 18,00 часа на адрес: ул. "Александър Батенберг" №12, ет.2, ап. 6. Срещите на групата за взаимопомощ се провеждат регулярно, с участие на психолог, социален работник и психиатър. Близките на болните от Алцхаймер имат желание и готовност да споделят проблемите, с които се сблъскват в усилията си за борба с изолацията и липсата на социална закрила. Надяваме се на обществен интерес и подкрепа. На срещата ще бъдат разпространени информационни материали и данни от доклада на Световната Алцхаймер организация.
Фондацията провежда и други иновативни методи за терапия като арт-терапия, колективни занимания и разходки и европейската практика Алцхаймер кафе.

В Социалната програма на Община Варна е залегнала услуга за подкрепа на болните от Алцхаймер и техните семейства.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).