Община Варна ще обезщети пострадалия от паднал клон човек в градинката зад театъра

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
16:05 / 05.09.2024
4149
Община Варна ще направи всичко необходимо, за да бъдат компенсирани вредите, болките и страданията, които пострадалият, от паднал клон, гражданин е претърпял. Това заяви заместник-кметът по правните въпроси Диан Иванов.  

По време на брифинг по-рано днес заместник-кметът по сигурността Илия Коев напомни, че още преди две седмици, с оглед наближаването на дъждовно-есенния сезон, първо кметът Благомир Коцев, а след това и Коев са поставили задачи на районните кметове да направят огледи на зелената система по райони и да предадат в най-кратки срокове подробни доклади за опасните и сухи дървета, мерки за предприемане и предложения за опасни дървета, подлежащи на отстраняване. Изрично е изискано приоритетно да се проверят първо пространствата около училища и детски градини, пешеходните зони, парковете и местата с голяма концентрация на хора, както и най-натоварените улици и булеварди, посочи заместник-кметът.

На оперативката този понеделник, с оглед евентуални проливни валежи, лично съм дал разпореждане да се проверят и всички шахти, канали и дерета по райони и при установяване на слаби звена, запушвания или неизправности да се предприемат незабавни действия по отстраняването им, каза още по темата Илия Коев.

От район Одесос съобщиха, че при добри метеорологични условия, в понеделник, 9 септември, ще бъде премахнато сухо дърво в същата градинка, за което има заповед за отстраняване. Ще се извърши  резитба на други 12 дървета с опасни клони и високи корони, с цел гарантиране на безопасността на гражданите.

Заместник-кметът призова природозащитници и еколози да проявят разбиране и да съдействат, в случаите когато Община Варна предприема акции по подрязване или премахване на опасни и сухи клони или дървета, за да бъдат предотвратени евентуални нови инциденти и да бъде гарантирана сигурността на гражданите. Преценката се прави за всяко дърво и следим да няма злоупотреби, каза още Коев.

Виж коментарите (2)

Още по темата (9):
13.09.2024 Нов инцидент! Огромен клон се стовари на натоварена улица във Варна
11.09.2024 Нов инцидент! Огромно дърво се сгромоляса във Варна на пътното платно
10.09.2024 Решават за дърветата в градинката до Операта, където клон премаза млад мъж
09.09.2024 Варненци: Трябваше да станат инциденти, че да започне това
05.09.2024 Варненец: Още преди 8 години дърветата в градинката на Операта бяха живи едва на 30% и трябваше да бъдат премахнати
05.09.2024 Нов инцидент! Клон падна в градинката до Община Варна
Още новини от Новини от Варна:
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...
Деца в нужда: Варненци организират акция за събиране на учебни по...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).