Община Варна свикна да й блокират сметките

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:48 / 04.12.2012
575
Община Варна вече е свикнала съдия-изпълнители да блокират сметките й. Периодично се случва запор над общинските сметки, когато се води едно или друго дело и не се изчаква 3-дневният срок за доброволно плащане. Това стана ясно от думите на шефа на общинските финанси Стефка Господинова. "В момента нямаме блокирани сметки", побърза да уточни финансистката.

През юни тази година съдия-изпълнител например стартира производство срещу община Варна по искане на "БГ Маркет" ЕООД за сумата от 170 686 лв. При образуване на делото е изпратено запорно съобщение до "Централна кооперативна банка" АД за 170 686 лв., от които 70 000 лв. неолихвяеми вземания, 84 000 лв. присъдени разноски, 60 00 лв. разноски по изпълнителното дело в полза на фирмата и други такси за 10 686 лв.

В резултат на 13 юни банковите сметки на общината в ЦКБ АД са запорирани и от тях са изтеглени исканите суми. На следващия ден общината подава молба за вдигане на запора, която е уважена още същия ден.

"При изпълнителните дела срещу общината, които по право почти винаги се печелят, адвокати си надписват хонорара и "захлебват" за сметка на общинския бюджет", коментираха юристи. В някои от случаите община Варна обаче успява да си върне част от надписаните хонорари, което е скромно утешение на фона на хроничната загуба на дела.

Източник: в. Народно дело


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).