Общината: Изискванията са справедливи

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:25 / 15.11.2008
860
Моята работа е да изпълнявам, а не да коментирам заповедите на кмета, каза за "Позвънете Новини" директорът на образователната дирекция Радослав Тасков. Според него, новите правила за прием са добри и сравнително справедливи. Трябва да има някакъв ред, категоричен бе общинският шеф. Той допълни, че има много майки, които не работят, но представят документи за трудова заетост. С новите изисквания тези случаи ще бъдат преустановени, смята Тасков. Нямаме интерес да обслужваме страната, а гражданите на Варна, каза още той.

Правилата имат за цел да уеднаквят реда и начина на подаване на молби и приемане на деца, каза зам.-кметът по въпросите на просветата Коста Базитов. Той допълни, че за разлика от училищата, които се финансират от държавата, детските градини са на общинска издръжка и съответно общините могат да определят по какъв начин да бъде осъществяван приемът в тях. А и детските градини нямат задължителен характер, посочи Базитов.

Представителите на администрацията обясниха, че ще бъдат записвани и деца на родители, които не отговарят на изискванията, в случай че останат свободни места. Новите правила целят да улеснят жителите на Варна, бе коментарът на председателя на образователната комисия към местния парламент проф. Николай Джагаров. Какво им пречи на хората да си направят адресна регистрация в града, попита той. Мнението му е, че новите изисквания защитават интересите на варненци. Проф. Джагаров бе категоричен и че новите правила трябва да бъдат обсъдени и гласувани от Общинския съвет.

Източник: в. "Позвънете Новини"


Виж коментарите (0)

Още по темата (27):
23.02.2010 2200 места за малчугани в първа група предвиждат от общината
17.02.2010 Варненските майки срещу кмета с петиция и протест
25.11.2009 Без опашки за детските градини, приемат децата на случаен принцип
19.11.2009 Готвят нови правила за прием в градините
26.09.2009 Проверяват ремонта на детските градини
05.06.2009 Родители: 630 деца остават извън детските градини, Общината лъже
Още новини от Новини от Варна:
Нападения над хора и други животни: Тормоз и страх заради глутниц...
Какво ще бъде времето във Варна днес
БСП - Обединена левица регистрира листата си за вота във Варна
Варна отпразнува тържествено 116-та годишнина от обявяването на Н...
Йордан Цонев повежда листата на "ДПС-Ново начало" във Варна
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).