Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Общината: Никакви сделки с имота на Логопедичната градина!
Автор: Екип Varna24.bg 11:23 / 12.06.2013Коментари (0)1002
©
Няма преобразуване на собствеността на Логопедичната детска градина. Нещо повече - няма и намерения за това, категорична бе Теодора Трендафилова, шеф на общинската дирекция "Общинска собственост, икономика и стопански дейности". Така тя коментира пред "Черно море" тревогата на родители, които се обърнаха към редакцията, за да алармират, че към златния имот на детската градина има нови апетити.

Трендафилова отхвърли всякакви поводи за подобни притеснения. По думите й причина за съмненията, които витаят в публичното пространство, всъщност са административни процедури, инициирани по силата на решение на Общинския съвет.

"На 20 февруари тази година местният парламент гласува сградите и земята на варненските детски градини да бъдат предоставени за безвъзмездно управление на представляващите ги за срок от 10 години. Решението се отнася и за ЛДГ№20 "Бриз". На тази база на 27 март е издадена кметска заповед, която нарежда да бъде сключен съответният договор с директорката на Логопедичната градина Лидия Кънчева. Тя от своя страна не предприема нищо до 29 май, когато внася в община Варна писмо, в което твърди, че "броят и квадратурата на описаните сгради не отговаря на действителното състояние на имота към сегашния момент и спрямо съставения по-рано акт за собственост". Оказва се, че по кадастралната карта в имота би трябвало да има стара полумасивна постройка, която на практика вече не съществува. Това е констатирано и от експертите от дирекцията по собственост, които на 3 юни са извършили проверка на място. Съставеният от Евгени Орманлиев и Антония Димитрова протокол действително потвърждава, че трябва да бъдат предприети мерки по заличаването на съответната сграда в кадастралната карта на район "Приморски". Появиха се информации, че на оглед в имота на Логопедичната градина са ходили оценители. Такива въобще не са били изпращани. Не оценители, а единствено общински контролни органи са извършвали оглед в имота", разясни Теодора Трендафилова. Тя увери, че собствеността на златния имот е публична общинска, откакто е дарен. През пролетта на 2011 г. имаше предложение за промяна, но тя бе прекратена в зародиш.

"Съмненията за преобразуване на 7852 кв. м от близо 16 дка имот в сърцето на Морската градина са спекулация. Няма трансформация за нито един от терените за Логопедичната детска градина", изтъкна шефката на стопанската дирекция. В потвърждение на думите си тя цитира и справки от службата по вписванията.

Аналогична проверка във ведомството е направена и от Общинския съвет. "Публична общинска собственост са както основната сграда на градината, така и останалите 2 имота - единият с площ от 7852 кв. м, а другият - от 8000 кв. м", обясни местният лидер на ПП "Движение Нашият града" Владимир Тонев, който в момента изпълнява функциите на председател на Общинския съвет до избора на наследник на Николай Апостолов.

Тонев бе категоричен, че опасенията за икономически интереси към терена в Морската градина са изрично порязани чрез Общия устройствен план на Варна. "С решение на местния парламент ОУП отрежда имотът да се запази като устройствена зона за обществено обслужващи дейности и е обозначен като "съществуващо детско заведение за доизграждане и разширяване на логопедичната детска градина". Няма по-недвусмислен аргумент за съдбата на земята и за невъзможността тя да бъде трансформирана за други цели", допълни Тонев.

Запитана дали община Варна има планове да реализира заложеното в ОУП разширение, Теодора Трендафилова заяви, че на този етап община Варна не може да обезпечи финансово подобни бъдещи намерения.

Източник: в. "Черно море"









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Интегриран градски транспорт на Варна
50-ото Народно събрание
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Новак Джокович идва в България
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: