Общината бойкотира своя фирма

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:01 / 17.03.2011
747
Община Варна почти се е отказала от услугите на охранителната фирма, на която се води принципал. В рамките на 1 година "Общинска охранителна фирма" ЕАД е загубила 70 процента от обектите по необясними причини, което довело до съкращаването на 100 служители. Заради намаления състав дружеството не отговаря на някои от изискванията за участие в конкурсите. През миналата година "Общинска охранителна фирма" ЕАД изгубила конкурсите за охрана на 46 от всичките 48 общински училища, детските градини и ясли, Морската градина, всички пазари в града, всички подлези. И това се случва само няколко месеца, след като тогавашното ръководство отчете 18 000 лв. печалба за 2009 година, похвали се, че държи 20 процента от целия пазар във Варна и, че е разкрило нови 35 работни места. Малко след отчета за дейността на фирмата за 2009-а - през лятото на 2010, е сменено ръководство. Бордът на директорите на "Общинска охранителна фирма" ЕАД от петима души е намален на трима - Борис Филипов, Румен Иванов и Димитър Енчев. Те са хората, които в момента се борят за оцеляването й. "Постепенно успяваме да възвърнем част от позициите си. И ние нямаме представа защо губим търговете, при положение, че има случаи, в които печелят явно нереални оферти, но решението е субективно. Конкурсите обикновено се правят през октомври, а договорите са за 1 календарна година. Надяваме се тази есен вече да сме по-стабилни на пазара", коментира Димитър Енчев.

"Общинска охранителна фирма е търговско дружество и като такова участва в конкурсите като всички останали. Не съм запознат с повече подробности", коментира главният секретар на Община Варна Михаил Куликов. "Наистина е необясним фактът, че толкова малка част от общинските обекти се охраняват от "Общинска охранителна фирма". Последният подпис при конкурсите на общинско ниво е на зам.-кмета по сигурността Веселин Петров. Евентуално той може да обясни как се преценяват офертите и как се избира фирмата за всеки конкретен обект", обясни юристконсултът на общинския съвет Валентина Софрониева.


Източник: "Позвънете: ВестникЪт"

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).