Общината дава 5 хил. лв. за паметник на капитан Петко Войвода в Киев

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
08:57 / 13.05.2011
885
5 хиляди лева за изграждането на паметник на капитан Петко Войвода в Киев ще дари Община Варна, решиха съветниците от комисията по финанси и бюджет в четвъртък.

Искането за дарение бе отправено от Съюза на тракийските дружества в България. Изграждането на паметника е част от мащабната дейност на съюза за изграждане на обекти, пряко свързани с националните ни герои. От 5-годишния отчет на организацията, която чества 115-годишен юбилей тази година, става ясно, че през последните две години съюзът е участвал във възстановяването на две църкви в Одрин. Сред осъществените проекти се нареждат и църквата "Св. Петка" на Петрова нива, паметникът на капитан Петко Войвода в Рим, тракийският мемориал "Илиева нива" край Ивайловград, паметникът на екзарх Антим I в Одрин.

За поставянето на паметника в украинската столица Съюзът на тракийските дружества у нас вече е постигнал всички договорености в кметството, а проектът се осъществява с помощта на Асоциацията на българите в Украйна.

Източник: "Позвънете: ВестникЪт"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).