Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Общината глоби партия за плакати по дърветата
Автор: Екип Varna24.bg 11:53 / 26.09.2011Коментари (0)989
Членове на "Нашият град" бяха глобени в нощта на петък срещу събота заради неправомерно поставяне на информационни материали във връзка с предизборната кампания на движението. Затова съобщиха от пресслужбата на самата организация, като допълниха, че санкциите са наложени при акция на общинска полиция - Варна, проведена след полунощ. На партията е съставен акт за административно нарушение, а лидерът й Неделчо Михайлов е получил акт от Министерството на вътрешните работи.

"Уважаваме разпоредбите и дейността на общинската полиция и изразяваме надежда, че органите на реда ще бъдат също толкова стриктни и към останалите политически формации и кандидати", заявиха от "Нашият град". Много е вероятно действията на общинска полиция да са били по сигнал от граждани. В прессъобщението, с което движението информира медиите за случая, не се казва в какво точно се изразява провинението на функционерите му. Най-вероятно става въпрос за поставянето на плакати за откриването на предизборната кампания на "Нашият град" по дърветата. Според общинска наредба използването на зеленото богатство с цел реклама и агитация е забранена, особено ако става въпрос за закачане на плакати с кабърчета, както е в случая.

ОИК си отдъхна по празниците

Без жалби до общинската избирателна комисия премина стартът на предизборната кампания на отделните партии, коалиции и кандидати във Варна. Председателят й Иван Лечев съобщи за "Народно дело", че през няколкото почивни дни миналата седмица комисията на практика си е отдъхнала, тъй като самите партии са били заети със собствените си прояви. "Може пък и Денят на независимостта да им се е отразил благотворно", коментира на шега Лечев. Той допълни, че няма сигнали срещу хода на кампанията и от граждани за разлика от предните дни. Тогава беше повдигнат въпросът за изпреварващото разлепване на плакати от част от кандидатите, което засега остава без последствие. От ОИК все още очакват информация от районните кметства за местата, където са поставени предизборните рекламни материали, за да преценят има ли нерегламентирана агитация и кои са нарушителите.

Източник: в. Народно дело









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Борба за влияние в Близкия Изток
Влизането на България в Шенген
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Отношенията София-Скопие
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: