Общината готова да плаща наем за "Теменужка", договор все още няма

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:26 / 01.09.2009
1550
Общината ще направи всичко възможно родителите на малчуганите от детска градина "Теменужка" да бъдат спокойни, а децата им да не останат на улицата. Това заяви Коста Базитов, заместник-кмет на Варна, отговарящ за образованието. По думите му, възможността децата да приключат годината в сградата на "Теменужка" е много голяма, тъй като Общината преговаря със собствениците на имота.

Идеята е до приключване на учебната година администрацията да плаща наем. Какъв ще е приблизителният му размер обаче Базитов отказа да съобщи.

Срокът, начинът и сроковете за плащане на наема бяха посочени от Общината, без фирмата собственик да е предявявала претенции за това. Това заяви Жоро Недев, адвокат на "БГ Маркет" - фирмата собственик на реституирания имот. Все още обаче няма подписан договор за наем, разкри Недев. Според адвоката, "БГ Маркет" ще обжалват определението на Варненския окръжен съд от 28 август, с което по молба на Община Варна бе спряна реституцията на забавачницата на ул. „Шейново".

"Сградата има статут на жилищна сграда, а не на детско заведение, което беше потвърдено от директорката на забавачницата", заяви още адвокат Недев. По думите му фирмата-собственик няма никакво намерение да сезира контролните органи за това, че сградата не отговаря на нормативните наредби за детска градина.

Базитов отказа да коментира думите на адвоката на собствениците Жоро Недев. "Всеки може да отиде и да види прекрасните условия, създадени с вкус и любов от родителите и от Общината", допълни Базитов.

Алтернативният вариант пред малчуганите от "Теменужка" е да бъдат преместени временно в забавачницата в кв. Аспарухово. Според плана на общинската администрация, след изтичане на тази учебна година, децата могат да бъдат приети в строящата се сега градина на ул. "Цар Симеон", посочи още зам.-кметът Базитов.

Източник: Дарик


Виж коментарите (0)

Още по темата (27):
28.11.2009 Нови експертизи по делото за ЦДГ „Теменужка“
19.11.2009 Отложиха за 26 ноември делото за ЦДГ "Теменужка"
13.10.2009 Доц. Константин Трошев: Кметът на Варна да се намеси за решаване на проблема с детските градини
09.10.2009 Приеха икономическа експертиза на поредно заседание по делото на ДГ
"Теменужка”
09.10.2009 Родителите от ЦДГ “Теменужка” отново излязоха на протест
09.10.2009 Продължава съдебният казус за детска градина "Теменужка"
Още новини от Новини от Варна:
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).