Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Общината прекратява инвестиционни проекти в 5 училища и детски градини
Автор: Екип Varna24.bg 11:29 / 15.03.2012Коментари (0)1165
© Народно дело
Община Варна прекратява инвестиционни проекти в 5 училища и още толкова детски градини, датиращи от 2008 г. Така няма да бъдат създадени около 375 места в забавачките, както и няма да бъдат построени физкултурни салони в училищата. Това стана ясно от думите на зам.-кмета Коста Базитов по време на заседание на общинската комисия по наука и образование вчера. Той не бе много словоохотлив, но все пак от думите му се разбра, че причината е липса на пари.

Изпълнителят на проектите фирма "Фрибул" ООД е изпратил писмо, в което архитектите настояват за предоставяне на информация и график във връзка с договори за реализирането на пет детски градини и пет физкултурни салона на територията на община Варна. Обектите са били поети след спечелване на обществена поръчка през 2008 г.

В договорите са посочени проекти за нова детска градина в р-н "Младост" до СОУ "Гео Милев" за 4 групи, 5 групи и нов корпус за детско заведение в "Кайсиева градина", също в двора на ОУ "Хр. Ботев" за 6 групи, проект на ново ОДЗ с плувен басейн на терена на ЦДГ №3 "Детско градче" за 10 групи, проект за надстройка на ЦДГ №5 "Слънчо" и проект на нов корпус в двора на ОДЗ № 14 "Дружба" за по 2 групи.

От училищните обекти фигурират имената на ОУ "Св. Иван Рилски", СОУ "Елин Пелин", ОУ "Кап. Петко войвода", ОУ "П. Волов", ОУ "Хр. Ботев"и проект нова сграда на ул. "Цар Симеон" №14 - 2 групи. В изброените училища става въпрос основно за изграждане на физкултурни салони и реконструкции на сградите.

Някои от дейностите по обновления в базите вече са финализирани, но други още не са, става ясно от писмото на изпълнителите. Те могат да бъдат подновени, в случай че се намерят пари за целта, коментира зам.-кметът.

Любопитно е, че за тези проекти би трябвало да са постъпвали в община Варна пари по линия на оперативна програма "Регионално развитие" на МРРБ, но не е ясно как са били разпределени. От фирмата се въздържат от коментар по случая, докато не получат писмено уведомление от общината.

Източник: в. Народно дело









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Световна черна хроника
Отбелязване на Деня на Независимостта
Парламентарни избори октомври 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Катастрофи в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: