Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Общината с кандидатура за проект за ново улично осветление в кв. "Чайка"
Автор: Велизара Ангелова 19:03 / 29.02.2024Коментари (0)1616
©
Община Варна ще кандидатства с проект за модернизация на уличното осветление в кв. "Чайка". Общинският съвет даде съгласието си администрацията да подаде проектно предложение по процедура  "Подкрепа за енергийно ефективни системи за улично осветление" от Плана за възстановяване и устойчивост, съобщи Общинския съвет.

Общата стойност на проекта е до 2 млн. лева, които са 100% безвъзмездна финансова помощ. Няма изискване за съфинансиране от страна на кандидата, стана ясно на днешното заседание на ОбС-Варна.

Уличното осветление в обхвата на проектното предложение включва улици, пътни и пешеходни подходи към жилищни входове, открити паркинги и междублокови пространства.

Настоящото състояние на системата на територията на ж.к. "Чайка" е остаряло, амортизирано и с голям разход на енергия. Поддръжката в това състояние е скъпа и неефикасна. В района, предвиден за реконструкция, има 755 бр. осветителни тела, основно от натриеви лампи, които имат ниско светлоотдаване и голяма консумация на електроенергия.

Крайният срок за кандидатстване е до 2 април 2024 г.

На днешното заседание беше дадено също съгласие Община Варна да участва като партньор в проект за усъвършенстване и разширяване на обхвата на приемната грижа с фокус върху развитието на специализирана грижа за деца с увреждания, деца – жертви на насилие или трафик и деца – непридружени бежанци.

Проектът "Повишаване на капацитета на служителите на Агенцията за социално подпомагане във връзка с модернизирането на системите за социална закрила" се финансира по Програма "Развитие на човешките ресурси" 2021 – 2027. С него ще се гарантира интересът на настанените при приемни родители деца, без да се допусне възможност за прекратяване на настаняването. Към момента има утвърдени 37 приемни семейства, като в 26 от тях има настанени 26 деца.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: