Общината се дърпа, не дава пари за анимационното кино

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:37 / 22.07.2011
689
Световният фестивал на анимационното кино, който се завръща тази година във Варна след 22 години пауза, може да не получи и стотинка от община Варна, ако ръководството на Фестивалния и конгресен център не намали сумата от 54 000 лв., която иска от местната власт за наем по време на проявата.

Вчера културната комисия към местния парламент върна предложението за финансирането в такъв размер. Членовете й с половин уста намекнаха, че могат да се склонят да дадат подкрепата си, ако от ФК намалят сметката за зали и храна на участниците поне наполовина. Още по-категорично беше отрязан от финансиране "Световният форум на изкуствата - под звездите", за който трябват 50 000 лв. Същата сума бе отказана като финансиране за експонирането като музеен обект на римска гробница, която се намира на територията на Ботаническата градина, собственост на Софийския университет.

Най-емоционална против отпускането на общински средства се изказа съветничката от "Атака" Евгения Александрова, която обаче успя да спечели за позицията си и Иван Луков и Орлин Симеонов от ГЕРБ. Панко Анчев от БСП не подкрепи финансирането, като мотивът му обаче беше, че задачата на общината е преди всичко да подпомага местните творци, а не международни фестивали, в които варненци изцяло или почти не участват.

Безплатно ядене и пиене, почивка на плажа и тук-таме малко секс вечер били основните неща, които обрисуват участието на гостите на летните фестивали във Варна, заяви съветничката от "Атака" Жени Александрова. Тя уточни, че знае това от личен опит.

"Съвсем официално искам да кажа, че Илко Раев трябва да се пенсионира като шеф на ФКЦ и тогава съм готова да гласувам пари от бюджета, които да отидат там", заяви Александрова. И допълни, че във Варна има и други зали, в които може да се проведе фестивалът на анимационния филм, така че ръцете на общината не бивало да се извиват с искането на такива големи суми.

Източник: в. Народно дело


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).